Καταδικάζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τα επεισόδια από Λαγό και Χρυσή Αυγή σε σχολείο στο Πέραμα

Δηλώσεις καταδίκης και από άλλα κόμματα και πολιτικούς

Καταδικάζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τα επεισόδια από Λαγό και Χρυσή Αυγή σε σχολείο στο Πέραμα

Καταδικάζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τα επεισόδια από μέλη της Χρυσής Αυγής σε σχολείο στο Πέραμα.      

«Οι προπηλακισμοί και η επίθεση εναντίον εκπαιδευτικών, και μάλιστα παρουσία των μαθητών τους, στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, από μέλη της ΧΑ υπό τις διαταγές και την καθοδήγηση του υπόδικου βουλευτή Λαγού, δείχνουν ότι η ΧΑ προσπαθεί να ξανασηκώσει κεφάλι» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «τέτοια φαινόμενα οφείλουν να καταδικαστούν από κάθε δημοκρατικό πολίτη».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει:

«Να είναι σίγουροι οι υπόδικοι εγκληματίες νεοναζιστές, ότι ούτε η Πολιτεία, ούτε το συγκροτημένο δημοκρατικό, αντιφασιστικό κίνημα δεν θα τους αφήσει να στάξουν το δηλητήριό τους σε νεανικές ψυχές. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης προσφυγόπουλων, στο οποίο έχει ενταχθεί και το συγκεκριμένο σχολείο, οφείλει να συνεχιστεί απρόσκοπτα, όπως επιτάσσουν οι αξίες και οι αρχές του ανθρωπισμού μιας ευνομούμενης και δημοκρατικής χώρας». 

ΝΔ: Η Χρυσή Αυγή έδειξε και πάλι το αποκρουστικό της πρόσωπο

Η ΝΔ στην ανακοίνωσή της με την οποία καταδικάζει τα επεισόδια αναφέρει:  

«Η Χρυσή Αυγή έδειξε και πάλι το αποκρουστικό της πρόσωπο.

 Καταδικάζουμε απολύτως την εισβολή στο Δημοτικό Σχολείο Ικονίου Περάματος και τα επεισόδια που προκάλεσαν υποστηρικτές της, με επικεφαλής μάλιστα βουλευτή του Κόμματος.

 Οι ρατσιστικές επιθέσεις δεν έχουν θέση σε καμία ευνομούμενη κοινωνία. Και τα "μαθήματα βίας" δεν χωρούν μέσα στις σχολικές αίθουσες, αλλά και πουθενά στο δημόσιο βίο».

 Δένδιας: Να αντιδράσει η πολιτεία

«Οι τραμπουκισμοί της Χρυσής Αυγής σε σχολείο στο Πέραμα είναι απολύτως καταδικαστέοι.  Η Πολιτεία οφείλει να αντιδράσει» έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter o βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Νίκος Δένδιας.

Καταδίκη και από άλλα κόμματα

«Οι υπόδικοι νεοναζί επιστρέφουν για μια ακόμη φορά στον τόπο του εγκλήματος, στις ίδιες γειτονιές που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα. Σήμερα, ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά την δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν συνεχίζουν αμετανόητοι να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο στις γειτονιές του Πειραιά. Καταδικάζουμε την ρατσιστική επίθεση της Χρυσής Αυγής σε δημοτικό σχολείο του Περάματος. Το αποκρουστικό πρόσωπο της εγκληματικής συμμορίας επανεμφανίζεται» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.  

 «Τα μαθήματα βίας έξω από την ύλη των σχολείων και η Χρυσή Αυγή έξω από την πύλη τους. Η εισβολή στο Δημοτικό Σχολείο Ικονίου Περάματος και τα επεισόδια που προκάλεσαν υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής μάλιστα βουλευτή του κόμματος, έρχεται να μας θυμίσει τι εκφράζει αυτός ο χώρος. Αρκετά έχει ταλαιπωρηθεί η κοινωνία μας από τη ρητορική μίσους και τους τραμπουκισμούς», δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top