Αχτσιόγλου προς ΔΝΤ: «Όσο πιο γρήγορα αποφασίσετε, τόσο πιο κοντά θα βρεθούμε σε συμφωνία»

Προανήγγειλε φρένο στα μπλοκάκια

Αχτσιόγλου προς ΔΝΤ: «Αποφασίστε γρήγορα»

Ανοιχτή παραμένει η θέση του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα όπως είπε η υπουργός Εργασίας, Ε. Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στην Αυγή.

«Όσο γρηγορότερα λάβει τις αποφάσεις το ΔΝΤ, τόσο εγγύτερα θα βρεθούμε σε μια συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Αχτσιόγλου, ενώ προανήγγειλε και «φρένο» στα μπλοκάκια.

«Η μεταμφίεση της σχέσης εξαρτημένης εργασίας σε αυτοαπασχόληση συνιστά παράνομη πρακτική σε βάρος των εργαζομένων. Στόχος, ο περιορισμός αυτής της καταχρηστικής μορφής απασχόλησης και η εγγύηση των βασικών εργασιακών δικαιωμάτων», είπε.

Σημείωσε ακόμα ότι το κυβερνητικό επιτελείο εργάζεται σκληρά για να αποκατασταθεί ο θεσμός των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τονίζοντας ότι «η επαναφορά τους αποτελεί κεντρικό πυλώνα στον σταθερό στόχο για την προστασία των συμφερόντων των εργαζομένων και πως για το ζήτημα υπάρχει θετική ανταπόκριση σε όλες τις επαφές σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Όσον αφορά στις ομαδικές απολύσεις η υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι «σε μια χώρα με υψηλότατο ποσοστό ανεργίας, ζητούμενο δεν είναι η περαιτέρω διευκόλυνση των απολύσεων, αλλά η ενίσχυση της απασχόλησης και η προστασία της εργασίας», ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση για καταστροφολογία, επισημαίνοντας τα θετικά αποτελέσματα του ισοζυγίου των ροών μισθωτής απασχόλησης για το 2016.

«Τα στοιχεία αυτά ασφαλώς δεν αποτελούν λόγο πανηγυρισμών, αποτυπώνουν όμως ξεκάθαρα μια θετική δυναμική για πρώτη φορά μετά την έναρξη της κρίσης», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top