Στο κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών ο Μητσοτάκης

«Να μην χάνεται ούτε ένα ευρώ από τους ευρωπαϊκούς πόρους»

Στο κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών στην Παιανία βρέθηκε το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Με μεγάλη χαρά επισκέφθηκα, σήμερα, το Κέντρο Ασυνόδευτων Ανηλίκων “Ελαία”. Είχα την ευκαιρία να ξεναγηθώ στις πρότυπες εγκαταστάσεις του Κέντρου. Εδώ, γύρω στα 70 ασυνόδευτα παιδιά, έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν εξαιρετικά ποιοτικές υπηρεσίες. Και, πράγματι, χαίρομαι που το Κέντρο αυτό είναι ένα πρότυπο Κέντρο, το οποίο θα πρέπει να αποτελεί πιλότο για αντίστοιχες άλλες δομές, οι οποίες πρέπει να δημιουργηθούν στη χώρα μας» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο ίδιος, τόνισε πως για κάθε παιδί που βρίσκεται σε αυτή τη δομή «υπάρχουν πολλά άλλα παιδιά, τα οποία βρίσκονται σε άλλες δομές, που δεν έχουν αυτήν την ποιότητα» αλλά και πολλά ασυνόδευτα παιδιά, «των οποίων η τύχη αγνοείται».

«Θέλω να επισημάνω ότι είναι απολύτως απαραίτητο να μην χάνεται ούτε ένα ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους, για να δημιουργούνται δομές φιλοξενίας και υποστήριξης, όπως αυτή που είχα τη χαρά να επισκεφθώ σήμερα. Και δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία γιατί οι πόροι, οι οποίοι έχουν διατεθεί στην Ελλάδα, δεν μπορούν να απορροφηθούν για λόγους γραφειοκρατικούς, που έχουν να κάνουν με την ανεπάρκεια της ελληνικής κυβέρνησης» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος συνεχάρη τον δήμαρχο και την τοπική κοινωνία που υποστηρίζει αυτή τη δομή.

Παράλληλα, τόνισε με νόημα πως «όσο πιο καλά οργανωμένες είναι οι δομές τόσο πιο εύκολη η συνεργασία με την τοπική κοινωνία».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top