Ονομαστική ψηφοφορία για τον "μποναμά" Τσίπρα θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή!

Πού το πάει ο Τσίπρας με την πρόταση και ενώ ο ίδιος βρίσκεται στις Βρυξέλλες

Ονομαστική ψηφοφορία για τον "μποναμά" Τσίπρα θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή!

Ονομαστική ψηφοφορία θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αύριο στη Βουλή, σχετικά με τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας για τον «Εθνικό Μηχανισμό Συντονισμού των Κοινωνικών Πολιτικών»!  

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται ο πρωθυπουργός, για την σύνοδο κορυφής της Ε.Ε.

Όλα αυτά πάντως συμβαίνουν ενώ μαίνεται «πόλεμος» ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους θεσμούς, με τους τελευταίους να «παγώνουν» την εφαρμογή των  βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους που είχε αποφασίσει το Eurogroup.

Πρόκειται για μια όχι ιδιαίτερα συνηθισμένη κίνηση από κυβερνών κόμμα, καθώς στη συντριπτική τους  πλειοψηφία τα αιτήματα ονομαστικής ψηφοφορίας  κατατίθενται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με την προσδοκία κυβερνητικών «διαρροών».

Είναι όμως προφανές, όπως διαπιστώθηκε και από τις κινήσεις τις τελευταίες δύο ημέρες, ότι ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να εμφανίσει την αντιπολίτευση και κυρίως τη  ΝΔ ότι συντάσσεται με την πλευρά των δανειστών.         

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης πάντως, παρά την κριτική που άσκησαν στην κυβέρνηση,  κάνοντας λόγο για ψίχουλα και τις ενστάσεις τους για την κοινωνική πολιτική που εφαρμόζει, διαμήνυσαν κατά την σημερινή συνεδρίαση της Βουλής ότι θα υπερψηφίσουν την τροπολογία για την άμεση χορήγηση κοινωνικού επιδόματος στους χαμηλοσυνταξιούχους. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top