«Διώξτε το ΔΝΤ από το πρόγραμμα»! ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ο Τσίπρας σε Βρυξέλλες και Βερολίνο

Πολιτική διαπραγμάτευση θα επιδιώξει ο πρωθυπουργός - Τα ΤΡΙΑ σενάρια

«Διώξτε το ΔΝΤ από το πρόγραμμα»! ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ο Τσίπρας σε Βρυξέλλες και Βερολίνο

Πολιτική διαπραγμάτευση και λύση προσδοκά να πετύχει ο πρωθυπουργός από τις επαφές του σε Βρυξέλλες και Βερολίνο.

Μέσα σε έναν κλίμα έντονα συγκρουσιακό με την Ουάσινγκτον, ο πρωθυπουργός θα διερευνήσει τις προθέσεις των εταίρων, θέτοντας στο τραπέζι θέμα αποχώρησης του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αθήνα έχει και… plan B όσον αφορά το Ταμείο, εξετάζοντας εναλλακτικά και την παραμονή του αλλά μόνο με το ρόλο του τεχνικού συμβούλου.

Αυτό, όμως, δεν είναι το μόνο σενάριο για το ελληνικό πρόγραμμα, καθώς από το Μαξίμου αφήνουν ανοικτό παράθυρο και για παρέμβαση της Μέρκελ στην Λαγκάρντ για να δεχθεί το Ταμείο ότι δεν απαιτούνται μέτρα, όπως λένε οι Ευρωπαίοι.

Ωστόσο, υπάρχει και ένα τρίτο σενάριο, το οποίο στην παρούσα φάση δεν φαίνεται να είναι το επικρατέστερο: να δεχθεί το Eurogroup πλεονάσματα χαμηλότερα του 3,5% για μετά το 2018.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει σήμερα για Βρυξέλλες, όπου θα έχει επαφές με τους Γιούνκερ, Σουλτς, Ολάντ και Ρούτε και στην Παρασκευή θα μεταβεί στη Γερμανία για να συναντήσει την Άνγκελα Μέρκελ.

«Κόφτης» σε Τσίπρα από συνεργάτη της Μέρκελ: Ξέχνα την πολιτική διαπραγμάτευση

Την ίδια ώρα, «κόφτη» στις ελπίδες του Αλέξη Τσίπρα να πετύχει πολιτική λύση για το χρέος κατά τη συνάντηση με την Μέρκελ στο Βερολίνο την Παρασκευή έσπευσε να βάλει στενός συνεργάτης της καγκελαρίου.

Ο εκπρόσωπος για θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής της ΚΟ των Χριστιανικών κομμάτων Μίχαελ Στίμπκεν τόνισε πως δεν προβλέπει συγκλονιστικές επιτυχίες στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για πολιτική λύση, ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα της διαπραγμάτευσης

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top