Καμμένος από την Λάρισα: Καμιά τουρκική πρόκληση δεν μένει αναπάντητη

Διαβεβαίωσε ότι θα αποκατασταθούν οι αδικίες προς τις Ένοπλες Δυνάμεις

Νέα απάντηση έδωσε στην Τουρκία, για τις απειλές της σε βάρος της  εδαφικής ακεραιότητας αλλά και τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος, από τη Λάρισα όπου βρέθηκε για να παραδώσει τα ξίφη σε Αξιωματικούς που προέρχονται από άλλες σχολές πλην της Ευελπίδων (ΣΣΕ) και της Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων, στην 1η Στρατιά.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι «οι Τουρκικές δυνάμεις εξασθενούν από την εμπλοκή τους στον πόλεμο της Συρίας και προσπαθούν να εξάγουν τα εσωτερικά τους προβλήματα στο εξωτερικό», σημειώνοντας ότι οι ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις απαντούν στις προκλήσεις της Τουρκίας διασφαλίζοντας την ειρήνη.

«Η πατρίδα μας δέχεται συνεχής απειλές από την μεριά της γείτονος. Δέχεται απειλές και προσβολές του διεθνούς δικαίου, με παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις απαντούν. Δεν υπάρχει κανένα αεροπλάνο το οποίο παραβιάζει τον εθνικό εναέριο χώρο που να μην αναχαιτίζεται» είπε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος. Τέλος, ο υπουργός επεσήμανε πως παρά την κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή, στην Μεσόγειο και τη Βόρεια Αφρική, η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας απέναντι στον ισλαμικό φονταμενταλισμό που απλώνεται σε όλη τη Δύση.

«Η Ελλάδα με στενές σχέσης στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, με διήμερης σχέσης με το Ισραήλ και τον Αραβικό κόσμο, με την Κύπρο την Ιορδανία και την Αίγυπτο, χτίζει ένα σημαντικό άξονα σταθερότητας» τόνισε επίσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Θα αποκατασταθούν οι αδικίες προς ένοπλες δυνάμεις»

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας εξέφρασε επίσης την πεποίθησή του ότι από το 2017 η Ελλάδα θα βγει από την κρίση και θα αποδοθούν τα οφειλόμενα στο στράτευμα.  Όπως διαβεβαίωσε  η Πολιτεία θα κάνει το καθήκον της προκειμένου να αποκαταστήσει τις αδικίες και να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας  για τα μισθολογικά. Συμπλήρωσε ακόμα ότι η Πολιτεία προχωράει στην στήριξη των αξιωματικών και υπαξιωματικών και με την κατασκευή οικιών σε όλη την Ελλάδα.

Ο ίδιος δήλωσε περήφανος για το στράτευμα, καθώς «παρά τις οικονομικές βολές που δέχτηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις, όπως όλος ο λαός, εντούτοις συνέχισαν με επαγγελματισμό και με πίστη στη πατρίδα να υπερασπίζονται την πίστη στην πατρίδα».

Μήνυμα στην Τουρκία και από τον Έβρο  


Από τις ακριτικές περιοχές του Έβρου, τις οποίες επισκέφθηκε επίσης, ο  υπουργός Άμυνας εξήρε το ρόλο και την αποστολή των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Δεν κατοικούμε σε γειτονιά αγγέλων. Γι' αυτό πρέπει να έχουμε υψηλό μαχητικό φρόνημα και ισχυρό στρατό. Και το επιτυγχάνουμε χάρη στις εργώδεις προσπάθειες, στον καθημερινό σας μόχθο και στη δική σας προσφορά. Επιτυγχάνουμε να διατηρούμε μια στρατιωτική δύναμη υψηλής επιχειρησιακής ικανότητας για τη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων, αλλά και της διεθνούς ειρήνης» τόνισε. 

Μάλιστα σε μια συμβολική κίνηση, ο υπουργός Άμυνας μαζί με τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Βασίλη Τελλίδη, διανυκτέρευσαν με στελέχη και φαντάρους στο φυλάκιο των Κήπων, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top