Ξεκίνησε η «τριπλή» επίσκεψη: Συνάντηση Τσίπρα με Ολάντ στο Παρίσι

Στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες αύριο ο πρωθυπουργός

Ξεκίνησαν οι επισκέψεις εργασίας που πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Παρίσι, στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες, σήμερα και αύριο Πέμπτη.
tsipras olant 130416b.jpg

Πρώτος σταθμός το Παρίσι, όπου ο κ. Τσίπρας έχει συνάντηση εργασίας αυτή την ώρα με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρ��τίας, Φρανσουά Ολάντ, στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων.
tsipras olant 130416c.jpg

Αύριο Πέμπτη, 14 Απριλίου, στις 12 μ.μ. ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο γεύμα εργασίας με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.
Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου στις 7 μ.μ. να συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε προγραμματισμένο δείπνο εργασίας με ανώτατα στελέχη του Ιδρύματος Άξελ Σπρίνγκερ με θέμα την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Αν και οι συναντήσεις συνδέονται από αρκετούς (και τα κόμματα της αντιπολίτευσης) με την διακοπή της διαπραγμάτευσης και την κατάθεση νομοσχεδίων από την κυβέρνηση, πριν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, κυβερνητικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι η συνάντηση με τον Φ. Ολάντ είχε τοποθετηθεί για την Πέμπτη αλλά επισπεύδεται μετά από αίτημα της γαλλικής πλευράς, λόγω απουσίας του Γάλλου προέδρου από αύριο από το Παρίσι.
H κυβέρνηση προσδοκά σε διαπραγμάτευση σε πολιτικό επίπεδο πάντως μετά τη διακοπή της διαπραγμάτευσης, διεκδικώντας το δικαίωμα επιλογής της «δοσολογίας» των μέτρων, αλλά και επιζητώντας μία συμμαχία με την σοσιαλιστική κυβέρνηση της Γαλλίας, ως αντίβαρο στον άξονα ΔΝΤ-Βερολίνου, το οποίο υπενθύμισε με… νόημα σήμερα την συμφωνία του καλοκαιριού.
Από την πλευρά των Παρισίων όμως έλεγαν λίγο πριν ξεκινήσει η συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ότι o Φρανσουά Ολαντ το καλοκαίρι του 2015 «έ��αλε πλάτη όχι για τον Αλέξη Τσίπρα αλλά για την Ελλάδα».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top