Μητσοτάκης: Η Κύπρος αντιμετώπισε την κρίση με ευρύτερη πολιτική συναίνεση

Συναντήθηκε με τον γ.γ. του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού

Εύσημα στην Κύπρο για το γεγονός ότι το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου παρά τις διαφωνίες κρατήθηκε πολύ υψηλά στο θέμα της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε με τον γ.γ. του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού στα γραφεία της ΝΔ.

«Ως γνωρίζετε η Κύπρος κατάφερε και εξήλθε του μνημονίου πριν από λίγες εβδομάδες, και φαίνεται να μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Παρά τις διαφωνίες των κομμάτων διαμορφώθηκε ένα πλαίσιο μιας ευρύτερης συναίνεσης για την αντιμετώπιση του πολύ μεγάλου προβλήματος της επίλυσης της μεγάλης οικονομικής κρίσης».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο Κυπριακό: «Αντιμετωπίζουμε την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό ζήτημα με αισιοδοξία και με την ελπίδα ότι, ενδεχομένως και εντός του έτους, αυτή η πολύ μεγάλη πληγή, όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά για ολόκληρο τον ελληνισμό, θα μπορεί να λυθεί με έναν τρόπο δίκαιο και ουσιαστικό».

Από την πλευρά του, ο Άντρος Κυπριανού έκανε λόγο για εποικοδομητικό διάλογο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και εξέφρασε τη χαρά του που μπορούν να συζητούν ανεξάρτητα από τις όποιες ιδεολογικοπολιτικές διαφορές τους.

«Θεωρώ ότι το Κυπριακό επιβάλλει τα πολιτικά κόμματα στην Κύπρο και στην Ελλάδα να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία μεταξύ τους, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προωθήσουμε αυτόν τον εθνικό στόχο τής επίτευξης λύσης η οποία να είναι δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη» ανέφερε ο γ.γ. του ΑΚΕΛ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top