Προς... «βελούδινο» διαζύγιο Τσίπρα – Μουζάλα – Τι λύσεις μελετά ο πρωθυπουργός

Έληξε η διορία που είχε πάρει από τον Π. Καμμένο

​Τι θα κάνει με τον Γιάννη Μουζάλα εξετάζει ο Αλέξης Τσίπρας, μετά από την κρίση που προέκυψε στον κυβερνητικό συνασπισμό, εξαιτίας του λεκτικού ατοπήματος του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο οποίος ανέφερε την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» και είχε ως αποτέλεσμα ο Π. Καμμένος να ζητήσει την παραίτησή του.

Ο πρωθυπουργός είχε αποφύγει για λίγο την… μπανανόφλουδα, λέγοντας στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ότι θα ασχοληθεί με τ�� θέμα όταν επιστρέψει από τη Σύνοδο Κορυφής κι έτσι αυτή την εβδομάδα, μετά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη θα πρέπει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και να βρει λύση στο πρόβλημα.

Επίσημα, από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύεται ότι ο Γιάννης Μουζάλας θα παραμείνει στην κυβέρνηση, τουλάχιστον μέχρι τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο οποίος τοποθετείται χρονικά μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την έναρξη της συζήτησης για το χρέος.

Ωστόσο, η Καθημερινή της Κυριακής σε δημοσίευμά της αναφέρει πως το επικρατέστερο σενάριο είναι ο κ. Μουζάλας να ενεργοποιήσει την παραίτηση που έχει ήδη υποβάλει στον πρωθυπουργό και αυτή να γίνει αποδεκτή.

Για να μην φανεί όμως ότ�� ο κ. Τσίπρας υποχωρεί στις απαιτήσεις του Π. Καμμένου, ο Γ. Μουζάλας θα παραμείνει ενεργός στο μεταναστευτικό, αλλά σε ρόλο «δίπλα» στον πρωθυπουργό.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο πρωθυπουργός εξέτασε ακόμα και το ενδεχόμενο της ρήξης με τους ΑΝΕΛ και τη διερεύνηση της δυνατότητας σχηματισμού άλλης κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, θέση που μετέφερε και στον ίδιο τον Πάνο Καμμένο κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους πριν από τη Σύνοδο Κορυφής.

Το ενδεχόμενο αυτό όμως απετράπη, καθώς ο υπο��ργός Άμυνας συμφώνησε να κατεβάσει τους τόνους, αλλά και γιατί ο ίδιος ο πρωθυπουργός επιθυμεί να υπάρξει διεύρυνση ή αλλαγή του υφιστάμενου κυβερνητικού συνασπισμού, μόνο υπό όρους πολιτικής του ηγεμονίας, δη��αδή αφού η οικονομία εισέλθει σε φάση επανεκκίνησης.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top