Αντώνης Σαμαράς: «Η χώρα απειλείται να επιστρέψει στην δραχμή»

Επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα από την Καστοριά

Αντώνης Σαμαράς: «Η χώρα απειλείται να επιστρέψει στην δραχμή»

Για την Αθήνα αναχώρησε, εσπευσμένα, από την Καστοριά ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, λόγω των εξελίξεων με τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, και ακύρωσε το υπόλοιπο πρόγραμμα της περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία.

«Ελ��ίζω να υπάρχουν θετικά νέα και τα πράγματα να πάνε καλά», είπε ο κ. Σαμαράς, απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη Δυτικής Μακεδονίας της Ν.Δ. στην Καστοριά και συνέχισε:

«Πιστεύω ότι και την τελευταία στιγμή λύση μπορεί και πρέπει να υπάρξει. Από την άλλη πλευρά, για λόγους καθήκοντος, που ο καθένας από εσάς αντιλαμβάνεται, θεωρώ ότι είναι χρήσιμο αυτές τις στιγμές να βρίσκομαι στην Αθήνα. Γι' αυτό τον λόγο θα μου επιτρέψετε-πιστεύω ότι είναι σωστό αυτό που κάνω-χωρίς να θέλω να δημιουργήσω κάποιο πρόβλημα, θα πρέπει να πάω».

Νωρίτερα ο πρώην πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο πεδίο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «κορόϊδεψαν» τον κόσμο, τον «εξαπάτησαν», τον «παραπλάνησαν και οδήγησαν τη χώρα στη διεθνή απομόνωση».

«Υποσχέθηκαν να μείνουμε στο ευρώ και σήμερα η χώρα απειλείται με επιστροφή στη δραχμή. Υποσχέθηκαν σκληρές διαπραγματεύσεις και σήμερα, πέντε μήνες μετά το email Χαρδούβελη φαντάζει σαν παιδική γιορτή μπροστά στην δική τους πρόταση. Αυτό είναι το κόστος της πολιτικής Τσίπρα», είπε.

«Όποιος έχει μέσα του τη θεωρία της δρ��χμής δεν θα περάσει, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού δεν θέλει έξοδο από το ευρώ», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, επισημαίνοντας πως κάποιοι λένε ότι από την αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να οδηγήσει σε έξοδο από το ευρώ.

Οι εκλογές δεν δίνουν διέξοδο, γιατί δεν τις αντέχει η χώρα, αλλά η Νέα Δημοκρατία δεν τις φοβάται, τόνισε και αναρωτήθηκε:

«Τι θα συζητήσουν από τους πολίτες, να αυτοκτονήσουν μαζί τους;».

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την εκτίμηση ότι έρχεται ένα αναγκαστικό νέο Μνημόνιο, ένα τρίτο πρόγραμμα λιτότητας, που θα είναι «φοροκαταιγίδα».

Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει προκαλέσει «ασφυξία» στην αγορά και με την «τάχα υπερήφανη» διαπραγμάτευση ο «λογαριασμός του Τσίπρα» για τον ελληνικό λαό είναι 800 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα.

Ο πρώην πρωθυπουργός είπε για τη ΝΔ ότι εγγυάται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την επιστροφή στη σταθερότητα και την ανάπτυξη με σταδιακή μείωση της φορολογίας.

Ο ίδιος άσκησε κριτική στην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, λέγοντας ότι επιχειρεί να επιβάλλει «ασυναρτησίες», ακόμα και για το πώς θα πηγαίνουν οι αστυνομικοί στις τουαλέτες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top