Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 18 Ιουνίου ο Φλαμπουράρης

"H κυβέρνηση διαπραγματεύεται ουσιαστικά"

Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 18 Ιουνίου ο Φλαμπουράρης

​Πεπεισμένος ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης-δανειστών, παρά το αλαλούμ με το Brussels Group, εμφανίστηκε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

«Συμφωνία θα υπάρξει, διότι η χρεοκοπία της χώρας μας δεν συμφέρει ούτε εμάς, ούτε τους δανειστές μας. Έτσι όπως είναι παγκοσμιοποιημένη η οικονομία, αν πάθει κάτι ένας κρίκος της, δεν μπορεί να μη γίνει κακό στο σύνολό της» είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία ακόμη και μέχρι την 18η Ιουνίου.

Ο κ.Φλαμπουράρης υπεραμύνθηκε της κυβέρνησης, όσον αφορά την διαπραγματευτική τακτική της.

«Είμαστε μια κυβέρνηση, που διαπραγματεύεται και διαπραγματεύεται ουσιαστικά πράγματα. Μας κάνουν κριτική για τα μέτρα που θα πάρουμε, αλλά ξεχνάνε ότι ο κ.Σαμαράς, καθώς είχε δεσμευτεί για πρωτογενές πλεόνασμα 3% φέτος, θα έπρεπε να πάρει μέτρα πάνω από 5 δισ. ευρώ, δηλαδή υπερπολλαπλάσια από αυτά, που συζητά η κυβέρνησή μας» πρόσθεσε, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει απέναντί της μια προπαγάνδα που εκπορεύεται από τους δανειστές και από τους εδώ εκπροσώπους τους.

«Υπάρχει προσπάθεια από κάποιους να καθυποτάξουν τον ελληνικό λαό. Μέχρι το ΕΚΑΣ ζητάνε να καταργηθεί, που το παίρνουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι για λόγους επιβίωσης» είπε ο υπουργός και σημείωσε ότι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης έχει ήδη ξεκινήσει με διασφάλιση τροφής, στέγης και θέρμανσης.

«Είμαστε αποφασισμένοι να την ολοκληρώσουμε πιο νωρίς από την τετραετία» τόνισε.

Κλείνοντας ο κ.Φλαμπουράρης επισήμανε, ότι εκείνο που επιδιώκει η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις, είναι να κατευθυνθούν πόροι για την παραγωγική ανασυγκρότηση και αυτό γιατί προϋπόθεση της αναπτυξιακής πορείας της ελληνικής οικονομίας είναι η διευθέτηση του δημόσιου πόρου, με τρόπο, ώστε να στηριχθεί η παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top