ΔΝΤ: «��εν θα σχολιάζουμε κάθε email για την Ελλάδα»

Διατηρεί την αδιάλλακτη στάση του το Ταμείο

ΔΝΤ: «Δεν θα σχολιάζουμε κάθε email για την Ελλάδα»

​«Σιγή ασυρμάτου» και την Πέμπτη από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, οι αξιωματούχοι του οποίου αρνούνται κάθε σχόλιο για την ουσία των διαπραγματεύσεων, που διεξάγονται μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων και άλλων μεθόδων.

Αυτό που έχει σημασία –κατά την έκφραση ενημερωμένης πηγής- είναι ότι δεν υπάρχει απόφαση για επιστροφή της Αποστολής του ΔΝΤ στην Αθήνα, την ώρα που τα περιθώρια μέχρι το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου στενεύουν επικίνδυνα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή «είναι παράλογο το σενάριο για επιστροφή στην Αθήνα πριν το Eurogroup», αφού την Κυριακή ο υπουργός των Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες. «Ποιος ο λόγος να πάνε στην Αθήνα για δύο μέρες;» αναρωτήθηκε.

Εκπρόσωπος του Ταμείου, με την οποία επικοινώνησε ο ανταποκριτής του Star στην Ουάσιγκτον, Δ. Σουλτογιάννης, για το απαντητικό e-mail της Τρόικας στους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, δήλωσε τα εξής:

«Όπως μπορείτε να φανταστείτε δεν μπορούμε να σχολιάζουμε κάθε e-mail ή τηλεφωνική συνομιλία που λαμβάνει η χώρα. Μόλις έχουμε νέα που είναι άξια για δημοσιοποίηση θα σας τα δώσουμε, όπως κάνουμε πάντα».

Η διαδικασία για την επιστροφή της Αποστολής του ΔΝΤ δεν είχε ξεκινήσει μέχρι αργά το απόγευμα (ώρα Ουάσιγκτον). Τα αρμόδια όργανα του Ταμείου δεν είχαν λάβει την επιστολή-αίτημα για χορήγηση άδειας μετάβασης της Αποστολής στην Αθήνα. Επίσης έγινε γνωστό ότι ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος Πολ Τόμσεν ασχολείτο όλη τη χθεσινή μέρα με το πρόβλημα της Ουκρανίας.

Η πηγή του Ταμείου επανέλαβε αυτό που τόνισε και την Πέμπτη. Ότι «από τη στιγμή που ο κ. Γκόγιαλ αποφάσισε να μην ξεφύγει καθόλου από το Καταστατικό, από τη στιγμή που επιμένει να είναι καθ’ όλα νόμιμος με το Καταστατικό, τα περιθώρια στενεύουν πολύ, οι μέρες περνούν και το χρονοδιάγραμμα της 8ης Δεκεμβρίου φαντάζει άπιαστο όνειρο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top