Η κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ μεταφέρθηκε στο… Πολυτεχνείο!

Η σύνδεση με την αντιμνημονιακή «πάλη» και η αιχμηρή απάντηση από Βούλτεψη

«Σαράντα ένα χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο είναι εδώ για να μας υπενθυμίζει το νόημά του και να εμπνέει τους αγώνες του σήμερα» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

«Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα για Δημοκρατία, Ισότητα, Κοινωνική Απελευθέρωση» αναφέρει η Κουμουνδούρου, καλώντας τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η εξέγερση του 1973 ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγωνιστικής συλλογι��ής δράσης.

41 χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο είναι εδώ για να μας υπενθυμίζει το νόημά του και να εμπνέει τους αγώνες του σήμερα: Για την οριστική απελευθέρωση της χώρας από τη θηλιά των μνημονίων. Για την υπεράσπιση της κοινωνικής συνοχής, την αλληλεγγύη και την προστασία των αδύναμων. Για τα δικαιώματα της νεολαίας.

Το Πολυτεχνείο είναι εδώ, συνεχίζει να δείχνει τον δρόμο για το πώς ο λαός όταν πιστεύει στις δυνάμεις του, μπορεί να αμφισβητήσει τη λογική των μονόδρομων και να οργανώσει τις αντιστάσεις ενάντια στην καταπίεση και τον αυταρχισμό.

Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα για Δημοκρατία, Ισότητα, Κοινωνική Απελευθέρωση.

Σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση του μνημονίου πραγματοποιεί μια ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα της πλειοψηφίας της κοινωνίας, με τη δημοκρατία να συρρικνώνεται και τον αυταρχισμό και την καταστολή να αποτελούν καθημερινότητα, η μόνη διέξοδος, για τους εργαζομένους και τη νεολαία, είναι η οργανωμένη και συλλογική δράση, η ρήξη και η συλλογική αντίσταση απέναντι στην πολιτική της εξαθλίωσης.

Απέναντι στη λήθη και σε αυτούς που καταριούνται τη Μεταπολίτευση ως συμφορά για τον τόπο, απέναντι στην προσπάθεια που επιχειρείται από λογής-λογής ακροδεξιούς, με αιχμή το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, να αθωωθεί η στρατιωτική δικτατορία, να σπιλωθεί η μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου και να ξαναγραφτεί η ιστορία, σβήνοντας τους αγώνες του λαού μας για Ανεξαρτησία, κοινωνική Δικαιοσύνη και Ελευθερία, εμείς απαντάμε με τη μνήμη, απαντάμε με την καλύτερη απόδοση τιμής, που είναι η συνέχιση της πάλης για μια καλύτερη ζωή.

Τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε πραγματικά τις ζωές μας στα χέρια μας. Να διώξουμε την κυβέρνηση του μνημονίου και να αγωνιστούμε για μια κυβέρνηση που θα υπηρετεί την κοινωνία και τις ανάγκες της.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετέχουν μαζικά, αγωνιστικά και ειρηνικά τη Δευτέρα 17/11 στα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα».

Βούλτεψη: Προσβάλλει την επέτειο του Πολυτεχνείου ο ΣΥΡΙΖΑ

Αιχμηρά βέλη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για την ανακοίνωση που εξέδωσε για την επέτειο του Πολυτεχνείου εξαπέλυσε η Σοφία Βούλτεψη.

«Όσοι εξακολουθούν να αμφιβάλουν για την άποψη του κ. Τσίπρα για τη Δημοκρατία, δεν έχουν παρά να διαβάσουν την προσβλητική για το κοινοβουλευτικό μας πολίτευμα ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο του Πολυτεχνείου» τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου, συνδέοντας τον αυταρχισμό με την τήρηση των ψηφισμένων από το Κοινοβούλιο νόμων. Νοθεύουν το μήνυμα του αντιδικτατορικού αγώνα, στον οποίο έλαβε μέρος με ομοψυχία το σύνολο του ελληνικού λαού, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης. Η Δημοκρατία έχει εδραιωθεί στην πατρίδα μας, δεν συνδέεται με πρόσκαιρες οικονομικές δυσκολίες και αποτελεί κτήμα όλων των Ελλήνων και όλων των Ελληνίδων. Αυτοί που την αμφισβητούν, περιφρονούν το δημοκρατικό φρόνημα όλων των Ελλήνων» κατέληξε η ίδια.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top