Οι τράπεζες το μεγάλο «αγκάθι» με την τρόικα

Χωρίς συμφωνία στο Eurogroup

Οι τράπεζες το μεγάλο «αγκάθι» με την τρόικα
Οι τράπεζες παραμένουν το μεγάλο «αγκάθι» στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, με μια ακόμη μαραθώνια συνάντηση χθες να λήγει χωρίς συμφωνία.

Η συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των δανειστών ολοκληρώθηκε στις 2 τα ξημερώματα, με κορυφαίο αξιωματούχο του ΥΠΟΙΚ να καταγράφει τη διαφωνία με τη φράση «ζητούμε ίση μεταχείριση για τις ελληνικές τράπεζες με τις άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες» και να παραπέμπει το ΔΝΤ στην ΕΚΤ για τις όποιες διαφωνίες για τις τράπεζες των χωρών που βρίσκονται σε πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, η Ελλάδα πρότεινε συμβιβαστική λύση που προβλέπει βγουν εκτός κάδρου οι τράπεζες από την τρέχουσα αξιολόγηση, να προχωρήσει η κεφαλαιακή ενίσχυση με βάση το πόρισμα της ΤτΕ και εν συνεχεία όταν ολοκληρωθούν τα ευρωπαϊκά stress test, να εξεταστεί αν υπάρχουν επιπλέον ανάγκες. Παράλληλα, η ελληνική πλευρά πρότεινε να δοθούν σήμερα στη δημοσιότητα από την ΤτΕ τα αποτελέσματα των stress test που θα δείξουν το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών.

Την ίδια ώρα, ανοικτά παραμένουν όλα τα άλλα θέματα των διαπραγματεύσεων, με τα εργασιακά να είναι το άλλο μεγάλο θέμα καθώς η τρόικα επιμένει σε νομοθετική ρύθμιση με την οποία δεν θα έχει λόγο στις ομαδικές απολύσεις ο εκάστοτε υπουργός Εργασίας.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα έχουν συναντήσεις σήμερα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση για τις ομαδικές απολύσεις και τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη για τα μέτρα του ΟΟΣΑ, ενώ θα ακολουθήσουν και συσκέψεις για την ενέργεια, το καμποτάζ, τις αποκρατικοποιήσεις και -φυσικά- τις τράπεζες. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top