Την αναπτυξιακή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας

Παρουσία του προέδρου του ΣΕΒ Δ. ��ασκαλόπουλου

Την αναπτυξιακή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας

Την αναπτυξιακή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας, παρουσία του προέδρου του ΣΕΒ, Δημήτρη Δασκαλόπουλου.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν έχει μεταλλαχθεί ιδεολογικά ο ΣΥΡΙΖΑ. «Όσοι επιμένουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετεξελιχθεί από δύναμη ανατροπής σε δύναμη προσαρμογής και ανησυχούν ότι το μεγάλο κεφάλαιο κάνει κεφαλοκλείδωμα στον ΣΥΡΙΖΑ τους απαντάμε να μην ανησυχούν. Δεν συμβαίνει ούτε το ένα ούτε το άλλο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε ότι η πρώτη πράξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η ακύρωση του μνημονίου και ο τερματισμός της λιτότητας, ενώ σχολίασε για τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο ότι «έχουν σχέδιο και αυτό είναι της εισόδου και της επανεισόδου της χώρας από μνημόνιο σε μνημόνιο».

Για τους πυλώνες της αναπτυξιακής πολιτικής ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι θα υπάρξει πρώτα η σταθεροποίηση της οικονομίας «στο τρίπτυχο διατηρήσιμο και κοινωνικά δίκαιο πρωτογενές πλεόνασμα, ανάληψη των διοικήσεων των ανακεφαλαιοποιημένων τραπεζών και ρευστότητας στην αγορά με κάθε διαθέσιμο μέσο».

Όπως πρόσθεσε «το δικό μας πρωτογενές πλεόνασμα θα στηρίζεται στην αύξηση των δημοσίων εσόδων και όχι στην περικοπή των δημοσίων δαπανών και την κοινωνική καταστροφή». Ανέφερε ακόμα ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα φορολογήσει τα κέρδη και όχι την παραγωγή, θα βάλει τέλος στην υπερφορολόγηση της φτώχειας, θα φορολογήσει τον πλούτο, ενώ υποσχέθηκε μείωση του ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία.

Ειδικά για τον τερματισμό της λιτότητας επισήμανε ότι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται στο τρίπτυχο τ��ς επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα 750 ευρώ για όλους, στην αναδιανομή εισοδήματος στα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα και τον τερματισμό της αβεβαιότητας σε μισθούς και συντάξεις.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δασκαλόπουλος στην ομιλία του τάχθηκε υπέρ της εθνικής συνεννόησης αλλά ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να επαναλάβει τα ίδια λάθη και ότι «η τυφλή πίστη στην προστασία του κράτους ή στην ελευθερία της αγοράς έχει αντικατασταθεί από την πικρή αναγνώριση ότι και οι κυβερνήσεις και οι αγορές κάνουν λάθη».

Στην εκδήλωση σημειώθηκε και επεισόδιο όταν παρευρισκόμενος στην εκδήλωση στράφηκε εναντίον του κ. Δασκαλόπουλου αρχικά, όταν επικαλέσθηκε τον φιλόσοφο Καστοριάδη. «Μην πιάνεις στο στόμα σου εσύ τον Καστοριάδη» του είπε για να τα βάλει στη συνέχεια και με τον Αλέξη Τσίπρα, όταν παρενέβη. «Εσύ τελικά Τσίπρα με ποιόν θα κυβερνήσεις; Με τη Δεξιά;» φώναξε, για να απομακρυνθεί στη συνέχεια από την ασφάλεια του Πολεμικού Μουσείου, όπου έγινε η εκδήλωση, και την ασφάλεια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο πρόεδρος της Δράσης κ. Θ. Σκυλακάκης ο οποίος αναφέρθηκε στις στρεβλώσεις στην οικονομία και στην κακή διαχείριση επί 10ετίες με ευθύνη των κυβερνήσεων. «Στην Ελλάδα η γενική κυβέρνηση ξόδευε κατά μέσο όρο 10 δισ. περισσότερα από όσα ψήφιζε η βουλή. Παίρναμε τα δανεικά και τα ξοδεύαμε χωρίς σχεδιασμό, καταναλώνα��ε χωρίς ποτέ να επενδύουμε» τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top