Παναγιωτόπουλος: Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας το Ολοκαύτωμα, απαράδεκτη η άρνησή του

«Η ιστορική μνήμη πρέπει να αποκαθίσταται στις πραγματικές της διαστάσεις»

Για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας το οποίο είναι απαράδεκτο να αρνείται κανείς έκανε λόγο ο Πάνος Παναγιωτόπουλος σχολιάζοντας τις νέες δηλώσεις για το Ολοκαύτωμα από βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

«Eίναι απαράδεκτο στην Ελλάδα, σε μία χώρα που έχει θρηνήσει εκατοντάδες χιλιάδες θύματα από τη θηριωδία του ναζισμού, σε μία χώρα όπου οι Έλληνες Εβραίοι υπήρξαν και αυτοί θύματα αυτής της θηριωδίας, να γίνονται δηλώσεις με τις οποίες αμφισβητείται η ιστορική αλήθεια του Ολοκαυτώματος», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

«Το Ολοκαύτωμα υπήρξε έγκλημα κατά του εβραϊσμού αλλά και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Και με αυτή την έννοια πρέπει να είναι καταγεγραμμένο στις συνειδήσεις όλων. Ιδιαίτερα στη συνείδηση του ελληνικού λαού, ο οποίος έχει υποστεί στη μακρά ιστορική του πορεία πολλές γενοκτονίες και πολλούς διωγμούς, με πιο πρόσφατους τους διωγμούς των Ελλήνων της Μικράς Ασίας κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή και βεβαίως τους διωγμούς εναντίον των Ελλήνων του Πόντου. Καλό είναι λοιπόν, να λάβουμε ως Ελλάδα, αλλά και ως διεθνής έννομη τάξη, όλα εκείνα τα μέτρα που χρειάζονται ώστε η ιστορική μνήμη να αποκαθίσταται στις πραγματικές της διαστάσεις», κατέλήξε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top