Τσακλόγλου: Άνω των 10.000 ευρώ τα επιδόματα εργαζόμενης μητέρας

Καμία περικοπή στις συντάξεις σε μητέρες με ανήλικα δήλωσε

Πάνος Τσακλόγλου

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου μίλησε στα Παραπολιτικά FM 90.1 για το επίδομα μητρότητας, τα όρια συνταξιοδότησης , για το ΤΕΚΑ αλλά και την εξαήμερη εργασία.

Μιχαηλίδου στο Star: Πώς θα λάβουν επίδομα μητρότητας όσες το δικαιούνται

 

Για το επίδομα μητρότητας

Όπως τόνισε ο κ. Τσακλόγλου, το συνολικό ποσό των επιδομάτων, γέννας, κυοφορίας και λοχείας και, κυρίως, μητρότητας, ξεπερνά τις 10.000 ευρώ. 

«Η πολιτική μας επιδιώκει τη συμφιλίωση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή ώστε να βοηθήσουμε τα νέα ζευγάρια να έχουν τον αριθμό παιδιών που επιθυμούν αλλά και να ενθαρρύνουμε τις γυναίκες να συμμετέχουν στην αγορά εργασίας.  Σε αυτό το πλαίσιο την προηγούμενη τετραετία αυξήσαμε τη χρονική διάρκεια της παροχής του επιδόματος μητρότητας στις μισθωτές του ιδιωτικού τομέα από έξι σε εννέα μήνες. Στους μήνες αυτούς παρέχεται σε κάθε γυναίκα αυτής της κατηγορίας ο κατώτατος μισθός.  Τώρα επεκτείναμε την παροχή του επιδόματος σε ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες» τόνισε. 

Επίδομα μητρότητας: Έως 7.470 ευρώ αναδρομικά σε νέες μητέρες

Καμία περικοπή στις συντάξεις σε μητέρες με ανήλικα

Σε ερώτηση ακροατή γιατί κόπηκαν οι συντάξεις στις μητέρες με ανήλικα ο Υφυπουργός ήταν κατηγορηματικά αρνητικός διαψεύδοντας τέτοιες περικοπές.

«Καμία τέτοια περικοπή δεν έχει γίνει. Αν μιλάμε για προηγούμενα χρόνια και πρόωρες συνταξιοδοτήσεις σε γυναίκες με ανήλικα, σε αυτό τον τομέα η Ελλάδα ήταν μάλλον η εξαίρεση σε όλο τον κόσμο και το μέτρο ουσιαστικά κάθε άλλο παρά βοηθούσε στην εξέλιξη των γυναικών σε υψηλές επαγγελματικές βαθμίδες».

Εκκρεμείς συντάξεις: Μειώθηκαν κατά 50.000 μέσα σε 2 χρόνια

Όσον αφορά το αν υπάρχει περίπτωση γενίκευσης του μέτρου της εξαήμερης εργασίας, ο κ. Τσακλόγλου δήλωσε: 
 
«Κατηγορητικά δεν τίθεται θέμα επέκτασης ή γενίκευσης του μέτρου της εξαήμερης εργασίας Αφορά ορισμένες επιχειρήσεις, κυρίως συνεχούς ροής, οι οποίες σε έκτακτες περιπτώσεις μπορεί να έχουν σε συγκεκριμένες περιόδους μεγαλύτερη ανάγκη για απασχόληση και μιας έκτης ημέρας την εβδομάδα και φυσικά θα ελέγχεται αυστηρά η εφαρμογή του μέτρου».

Σχετικά με το αν θα αλλάξουν τα όρια συνταξιοδότησης,  όπως τόνισε ο κ. Τσακλόγλου, σύμφωνα με τη νομοθεσία μας, ανά τριετία εξετάζεται πού βρίσκεται το προσδόκιμο της επιβίωσης στην ηλικία των 65 ετών και αναλόγως γίνονται οι όποιες προσαρμογές στα όρια συνταξιοδότησης. «Η αντίστοιχη εξέταση έγινε πέρυσι και διαπιστώσαμε ότι στην αντίστοιχη περίοδο αναφοράς δεν υπήρξε καμία αύξηση, οπότε μέχρι το 2027 κατηγορηματικά δεν πρόκειται να γίνει καμία αλλαγή στα όρια συνταξιοδότησης» επισήμανε.  

Ο Υφυπουργός Εργασίας απάντησε και σχετικά με το τι θα γίνει με τους ανθρώπους που θα μείνουν χωρίς δουλειά λόγω τεχνητής νοημοσύνης.  «Πάρα πολλά από τα προγράμματα τα οποία έχει αυτή τη στιγμή η ΔΥΠΑ καθώς και πόροι τους οποίους διαθέτουμε μέσω ΕΣΠΑ ή Ταμείου Ανάκαμψης κατευθύνονται προληπτικά στα αντίστοιχα πεδία, δηλαδή στην κατάρτιση ή επανακατάρτιση εργαζομένων οι οποίοι μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους ακριβώς λόγω της μεταβολής της τεχνολογίας» τόνισε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top