Επίδομα μητρότητας: Έως 7.470 ευρώ αναδρομικά σε νέες μητέρες

Αφορά αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες και ελεύθερες επαγγελματίες

Επίδομα μητρότητας σε αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες και ελεύθερες επαγγελματίες: Όσα είπε η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας χθες (18/4/24) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για τις αιτήσεις για το επίδομα μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες, τις αγρότισσες και τις ελεύθερες επαγγελματίες.

Μιχαηλίδου στο Star: Πώς θα λάβουν επίδομα μητρότητας όσες το δικαιούνται

Επίδομα μητρότητας: Έως 7.470 ευρώ αναδρομικά σε νέες μητέρες

Με ανάρτησή του χθες στο X (πρώην Twitter) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε: «Ακόµα µία δέσµευσή µας γίνεται πραγµατικότητα! Από σήµερα οι ελεύθερες επαγγελµατίες, αυτοαπασχολούµενες και αγρότισσες µητέρες µπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στο http://parentalbenefits. dypa.gov.gr για το επίδοµα µητρότητας. Έτσι ώστε να λαµβάνουν για 9 µήνες ποσό ίσο µε τον εκάστοτε ισχύοντα κατώτατο µισθό. Με βάση τον αυξηµένο από την 1η Απριλίου κατώτατο µισθό που ισχύει σήµερα στην πατρίδα µας, πρόκειται για ένα ποσό ύψους 830 € µηνιαίως, δηλαδή 7.470 € συνολικά».

Από πότε έχει αναδρομική ισχύ το επίδομα μητρότητας

Όπως εξήγησε η αρμόδια υπουργός Εργασίας,  Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα, γυναίκες που έχουν γεννήσει από 24/9/2023, μπορούν να λάβουν το επίδομα με αναδρομική ισχύ, δηλαδή με 830 ευρώ επί 9 μήνες.

«Αυτό δεν υπήρχε καθόλου πριν» σχολίασε η κυρία Μιχαηλίδου, καθώς μέχρι πρότινος, βοήθεια λάμβαναν μόνον οι μητέρες που εργάζονταν με μισθωτή εργασία.

Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας - Πώς θα κάνετε τη διαδικασία

Η υπουργός Εργασίας πρόσθεσε ότι βασική προϋπόθεση είναι οι νέες μητέρες να είναι ασφαλιστικά ενήμερες ή να έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top