Ελλάδα - Ιταλία ενεργειακή συμμαχία! 

Το project της ηλεκτρικής διασύνδεσης με υποθαλάσσιο καλώδιο 

Ελλάδα και Ιταλία δουλεύουν εντατικά για ένα εξαιρετικά σημαντικό project στην ενέργεια, ένα μεγάλο υποθαλάσσιο καλώδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης των δύο χωρών. Η διπλωματική συντάκτρια του Star Κατερίνα Τσαμούρη αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες του έργου που είναι στα σκαριά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με την αφορμή της επίσκεψης στην Ελλάδα της πρωθυπουργού της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι.  

Στο Μαξίμου η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι 

Πρόκειται για ένα υποθαλάσσιο καλώδιο 200 χιλιομέτρων όπως φαίνεται στον  χάρτη.

Ο χάρτης της υποθαλάσσιας ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας - Ιταλίας   Ο χάρτης της υποθαλάσσιας ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας - Ιταλίας  

Θα ξεκινά από τη Θεσπρωτία και φτάνει στις ιταλικές ακτές. Σκοπός να «τρέξει» γρήγορα, για να μεταφέρουμε ενέργεια, αλλά και για να την εξάγουμε μέσω της χρήσης ΑΠΕ. 

Πλήρωσε η Μελόνι σε αλβανικό εστιατόριο για... «τζαμπατζήδες» Ιταλούς

«Φυσικά, ό,τι μας αναβαθμίζει ενεργειακά μας αναβαθμίζει και  γεωπολιτικά» τόνισε η διπλωματική συντάκτρια του Star  η οποία εξήγησε ότι πλέον με την Ιταλία θα έχουμε ισχυρότερους δεσμούς, «με κοινά συμφέροντα, άρα και κοινούς φίλους και εχθρούς». 

Στην περίπτωση αυτή εφαρμόζεται το «μοντέλο» της Αιγύπτου. Και με τους Αιγύπτιους η Ελλάδα προχωρά το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης, οι οποίοι «ήδη μας έχουν φανεί χρήσιμοι στα της εξωτερικής πολιτικής, στις εντάσεις με την Τουρκία, αλλά και με τη Λιβύη», όπως υπενθύμισε η Κ. Τσαμούρη.    


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top