Στο Μαξίμου η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι  

Οικονομία και μεταναστευτικό στην ατζέντα στο Μέγαρο Μαξίμου 

Tην πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, στην πρώτη της επίσκεψη στη χώρα μας, με το βλέμμα στις ανησυχητικές εξελίξεις στο μεταναστευτικό, αλλά και στη σύσφιγξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στο πεδίο της ενέργειας. 

Σάλος με τον σύντροφο της Μελόνι - Οι ακραίες δηλώσεις για τους βιασμούς

Ο  Κυριάκος Μητσοτάκης και η Giorgia Meloni στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχαν  στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχουν αναπτύξει μια πολύ καλή σχέση συνεργασίας και αυτό αναμένεται να φανεί και απόψε . Ψηλά στην ατζέντα των δυο ηγετών βρίσκονται οικονομία και μεταναστευτικό.  

Μητσοτάκης Σε Βελόπουλο: Ποιος σας λέει αυτές τις σαχλαμάρες;    

Οικονομία και μεταναστευτικό στην ατζέντα της συνάντησης 

Η πρόκληση του Μεταναστευτικού αποτελεί ένα μεγάλο αγκάθι  για  Ελλάδα και Ιταλία.  Και οι δυο ηγέτες όμως  έχουν κοινή οπτική   υπογραμμίζοντας  ότι  είναι ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό και διεθνές που απαιτεί συνολική και ολοκληρωμένη πολιτική αντιμετώπισης.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Τζόρτζια Μελόνι στο Μέγαρο Μαξίμου

Κυριάκος Μητσοτάκης και Τζόρτζια Μελόνι στο Μέγαρο Μαξίμου 

 

Νέο μεταναστευτικό μέτωπο από τη Λιβύη  

 Άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανειλημμένως  έχει τονίσει  πως εκτός από την προστασία των συνόρων, πρέπει να  δοθεί έμφαση , στις επιστροφές προς τρίτες χώρες και κυρίως  στη συνεργασία για τη πάταξη των δικτύων των διακινητών . Ελλάδα και Ιταλία αναμένεται να έχουν κοινό μέτωπο απέναντι και  στις επικείμενες αλλαγές στο σύμφωνο σταθερότητας που θα κάνουν τον κόσμο να σφίξει κι άλλο το ζωνάρι ενώ θα έχουν συνεργασία και για θέματα ενέργειας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top