Ενοίκια για φοιτητές: Στα ύψη οι τιμές   

Διαβεβαίωση Μητσοτάκη ότι θα στηρίξει τους πιο αδύναμους    

Στα ύψη βρίσκονται οι τιμές στα ενοίκια προκαλώντας πονοκέφαλο στους γονείς των φοιτητών. Οι αυξήσεις ξεπερνούν το 20%. Η κυβέρνηση θα στηρίξει την οικογένεια, τους νέους και τους πιο αδύναμους  διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός ο οποίος επισκέφθηκε το νεοσύστατο υπουργειο κοινωνικής συνοχής και οικογένειας.

Στα ύψη τα ενοίκια – Απλησίαστες οι φοιτητικές κατοικίες 

Η Γεωργία που μιλά στην κάμερα του Star, όπως πολλοί νέοι φοιτητές,  βλέπει τα ενοίκια και απογοητεύεται. Στην Αθήνα η μέση ζητούμενη τιμή ενοικίασης φοιτητικής κατοικίας ανέρχεται στα 10,80 το τετραγωνικό. 

Φοιτητικά σπίτια: Οι τιμές των ενοικίων σε 20 πόλεις της Ελλάδας

Ένα διαμέρισμα με δύο υπνοδωμάτια στο Γουδί κοστίζει 9,5 ευρώ το τετραγωνικό με την αύξηση να αγγίζει το 20% σε σχέση με πέρσι. Ενώ οι αυξήσεις σε διαμερίσματα της Αθήνας και του Ζωγράφου κυμαίνονται από 13 έως 16%.

Το Κολωνάκι, ο Λυκαβηττός, το  Κουκάκι, το Μετς, η  Δάφνη, το Γουδή και τα Εξάρχεια έχουν τα υψηλότερα ενοίκια. 

Νέα αύξηση-«φωτιά» στα ενοίκια – Το κόστος μίσθωσης ανά περιοχή

«Γενικά την καλοκαιρινή περίοδο έχουμε διαπιστώσει μια αύξηση τιμών στα ενοίκια και κυρίως σε περιοχές όπως είναι του Ζωγράφου, ο Βύρωνας και το κέντρο Αθήνας όπου υπάρχουν κοντά πανεπιστήμια. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση από νέους φοιτητές που έρχονται να σπουδάσουν στην Αθήνα» δηλώνει ο Απόστολος Κατσαρός, σύμβουλος ακίνητης περιουσίας.

Οι χαμηλότερες τιμές ενοικίασης φοιτητικών κατοικιών εντοπίζεται σε Νίκαια, στην περιοχή Πατησίων – Αχαρνών, στην Κυψέλη καθώς και ευρύτερα στα προάστια του Πειραιά.

«7 στα 10 σπίτια κατάλληλα για φοιτητές έχουν ζητούμενο μίσθωμα άνω των 400 ευρώ εκ των οποίων 4 στα 10 σπίτια έχουν ζητούμενο μίσθωμα από 500 έως 600 ευρώ. Οι φοιτητές επιλέγουν Νέο Κόσμο, Καλλιθέα, Παγκράτι» επισημαίνει ο πρόεδρος του δικτύου e-real estates Θέμης Μπάκας. 

Στη Θεσσαλονίκη η αύξηση σε σχέση με πέρσι είναι στο 9% με τη μέση τιμή του τετραγωνικού να διαμορφώνεται στα 9 ευρώ και 20 λεπτά.

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα επισκέφθηκε το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ενημερώθηκε από τους αρμόδιους. 

Έντονη ενόχληση Μητσοτάκη για το ζεϊμπέκικο του Πατούλη

Ο Κ.Μητσοτάκης στην επίσκεψη στο Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής Ο Κ.Μητσοτάκης στην επίσκεψη στο Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής

«Έρχεστε ένα καλύψετε ένα μεγάλο κενό συγκεντρώνοντας αρμοδιότητες που ήταν σε πολλά υπουργεία οι οποίες όμως αφορούν όλους τους συμπολίτες μας και κυρίως τους πιο αδύναμους, για αυτό θα στηρίξουμε με μεγάλη θέρμη το έργο σας» τόνισε ο Πρωθυπουργός.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top