Επίδομα παιδιού: Ανοικτή η πλατφόρμα Α21 για νέες αιτήσεις

Πώς υπολογίζετε το ποσό που δικαιούστε

Ποια επιδόματα του ΟΠΕΚΑ θα αυξηθούν 8% - Βίντεο: Open

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις νέες αιτήσεις για το επίδομα παιδιού Α21 προκειμένου να υποβάλουν αιτήσεις οι δικαιούχοι που δεν έχουν ακόμη υποβάλει αίτηση για το έτος 2023.

H πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως τα μέσα του επόμενου μήνα, οπότε και θα κλείσει προσωρινά ώστε να πραγματοποιηθούν οι πληρωμές για τη δεύτερη δόση την 31η Μαΐου. 

Επίδομα παιδιού Α21: Άνοιξε η πλατφόρμα - Πώς να κάνετε την αίτηση

Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού, μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr) ή μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr), με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο Taxisnet.

Γεωργούλης: Αυτή είναι η γυναίκα που τον κατήγγειλε για βαριά κακοποίηση

Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων, που θα δηλωθούν στην αίτηση Α21 έτους 2023, και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος, που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2021.

«Φωτιά» οι ανατιμήσεις - Τα προϊόντα που θεωρούνται... πολυτέλεια

Μετά την υποβολή της δήλωσης: τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2022.

ΕΝΦΙΑ: Έρχονται τα «ραβασάκια» - Πότε θα αναρτηθούν τα ειδοποιητήρια

Ανάμεσα στις προϋποθέσεις για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού είναι η φοίτηση των εξαρτώμενων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση – από το προνήπιο έως και το Γυμνάσιο – και η επάρκεια φοίτησης.

Στην αίτηση Α21 πρέπει να καταχωρηθούν απαραιτήτως τα σχετικά πεδία, όπως τα στοιχεία της σχολικής μονάδας, η τάξη και ο αριθμός μητρώου του τέκνου που βρίσκεται στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Εάν διασταυρωθούν όλα τα στοιχεία του/της μαθητή/τριας, η αίτηση μπορεί να προχωρήσει κανονικά.

Το ποσό για το επίδομα παιδιού υπολογίζεται βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στο Α21 του 2023 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2022.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top