Επίδομα παιδιού Α21: Άνοιξε η πλατφόρμα - Πώς να κάνετε την αίτηση

Ποιο είναι το ποσό, τα κριτήρια κι οι προϋποθέσεις

Δείτε αναλυτικά ποια επιδόματα του ΟΠΕΚΑ σημειώνουν άυξηση έως και 8% - Βίντεο από OPEN

Ξεκίνησε η διαδικασία της υποβολής των νέων αιτήσεων για το επίδομα παιδιού Α21 του ΟΠΕΚΑ, αφού άνοιξε η πλατφόρμα και θα παραμείνει ανοιχτή έως τα μέσα του επόμενου μήνα, οπότε και θα κλείσει προσωρινά ώστε να πραγματοποιηθούν οι πληρωμές την 31η Μαΐου. 

Επίδομα παιδιού Α21: Νέα έκτακτη πληρωμή σήμερα – Ποιους αφορά

Ουσιαστικά, πρόκειται για την εκκαθάριση της πληρωμής του δεύτερου διμήνου του τρέχοντος έτους.

Ποιο είναι το ποσό, τα κριτήρια κι οι  προϋποθέσεις 

Σημειώνεται ότι το ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι υπολογίζεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με στοιχεία που αντλούνται αυτόματα από την ηλεκτρονική εφαρμογή του Επιδόματος Παιδιού (Α21), βάσει των εξαρτώμενων παιδιών που θα δηλωθούν στην αίτηση Α21 του έτους 2023, αλλά και του συνολικού δηλωθέντος εισοδήματος του φορολογικού έτους 2021.

Επίδομα παιδιού Α21: Αύριο το απόγευμα τα χρήματα στους λογαριασμούς

Μάλιστα, στο συνολικό οικογενειακό εισόδημα συνυπολογίζεται και ενδεχόμενη σύνταξη αναπηρίας, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο για τα επιδόματα αναπηρίας της πρόνοιας.

Τα επιδόματα και οι αυξήσεις παροχών που φέρνει το 2023  

Υπογραμμίζεται ότι η φοίτηση, των εξαρτώμενων τέκνων, στην υποχρεωτική εκπαίδευση λαμβάνεται υπόψιν μεταξύ των προϋποθέσεων για την καταβολή του επιδόματος παιδιού Α21. Επίσης, ελέγχεται η επάρκεια φοίτησης, δεδομένου ότι η κατοχύρωση είναι υποχρεωτική και πρέπει να περιλαμβάνει τη σχολική μονάδα, την τάξη, τον αριθμό μητρώου μαθητή και το έτος ολοκλήρωσης υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Πως να κάνετε την αίτηση

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού Α21 μέσω την εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ ή του ΟΠΕΚΑ, όπου αναγράφονται αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top