Κατώτατος μισθός: «Αναντίστοιχος των αναγκών» λέει η ΓΣΕΕ 

«Δεν επιτρέπει στους εργαζόμενους να καλύπτουν βασικές ανάγκες διαβίωσης»  

κατώτατος μισθός: σκληρή κριτική από ΓΣΕΕ στο ποσοστό της αύξησης που ανακοινώθηκε ( φωτογραφία Intime News/ Γ. Λιάκος)   

Σκληρή κριτική στις κυβερνητικές ανακοινώσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού ασκεί η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.   

Κατώτατος μισθός: Τι αποκάλυψε για το ποσό ο Χατζηδάκης στο Star

«Η ανακοίνωση του ύψους του νέου κατώτατου μισθού βρίσκεται μακριά από τις απαιτήσεις των πιο φτωχών εργαζομένων και δεν τους επιτρέπει να καλύπτουν βασικές ανάγκες διαβίωσης» αναφέρει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) σε ανακοίνωσή της.

Όπως επισημαίνει, η θέση της Συνομοσπονδίας είναι σαφής και τεκμηριωμένη: Η ΓΣΕΕ έχει αναλύσει με επιχειρήματα την αναγκαιότητα ο κατώτατος μισθός να βρίσκεται στο 60% του διάμεσου μισθού συν τον προσδοκώμενο πληθωρισμό, δηλαδή στα 826 ευρώ.

Μητσοτάκης: Στα 780 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, ο θεσμός του κατώτατου μισθού είναι καθοριστικός για τη δημιουργία προϋποθέσεων μετάβασης σε μία πιο ανθεκτική, βιώσιμη και δίκαιη οικονομία και κοινωνία.

Για τη Συνομοσπονδία, είναι επιτακτική ανάγκη η θεσμική επαναφορά της διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού, μετά από διαπραγμάτευση με τους κοινωνικούς εταίρους, μέσω, δηλαδή, Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Κλείνει το εργοστάσιο της Tupperware στη Θήβα!  

«Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα, γι΄ αυτό και απαιτείται περαιτέρω λήψη μέτρων, που θα ενισχύουν τα εισοδήματά τους, την προστασία τους, την καταπολέμηση της παραβατικότητας σε βάρος τους, αλλά και τη θεσμική κατοχύρωση και ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συλλογικών συμβάσεων» υπογραμμίζει η ΓΣΕΕ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top