Κατώτατος μισθός: Τι αποκάλυψε για το ποσό ο Χατζηδάκης στο Star

Από πότε θα ισχύσει η αύξηση και ποια επιδόματα θα αυξηθούν επίσης

Το ποσό του κατώτατου μισθού θα έχει μπροστά το ψηφίο «7», αποκάλυψε ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ενόψει της αυριανής ανακοίνωσης της κυβέρνησης για το πόσο τελικά θα αυξηθεί.  

 Την αύξηση του κατώτατου μισθού ανακοινώνει την Παρασκευή η κυβέρνηση 

«Θα είμαστε κοντά στο 8 αλλά δεν μπορώ να σας πω κάτι παραπάνω» ανέφερε ο Υπουργός Εργασίας για τις αυριανές ανακοινώσεις.    
Πρόσθεσε όμως ότι «σίγουρα θα είναι μια σημαντική αύξηση, αλλά θα συνυπολογίζει τις αντοχές των επιχειρήσεων, γιατί χωρίς αυτές δεν υπάρχουν εργαζόμενοι, αλλά και τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων, λόγω του πληθωρισμού».  

Χατζηδάκης στο Star: Τι έφταιξε στα Τέμπη και συνέβη το δυστύχημα 

Από πότε θα ισχύσει η αύξηση του κατώτατου μισθού  

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε επίσης ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα ισχύσει  από την 1η Απριλίου, καθώς και ότι θα συμπαρασύρει προς τα πάνω το επίδομα ανεργίας, όπως και συνολικά 18 επιδόματα. 

Ποια επιδόματα αυξάνονται μαζί με τον κατώτατο μισθό

«Αύριο θα ακούσετε μια σημαντική αύξηση. Δεν πανηγυρίζουμε γιατί δεν είναι λεφτά που τα δίνει το Δημόσιο, είναι λεφτά ιδιωτών. Αλλά η Πολιτεία πρέπει να έχει ένα δίχτυ  ασφαλείας για όλους τους εργαζόμενους» τόνισε ο Υπουργός Εργασίας. Ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε για το ίδιο ζήτημα ότι σε σύγκριση με άλλες χώρες η Ελλάδα είναι σε καλή θέση και κατέληξε ότι «η μεγάλη πρόκληση είναι οι καλύτεροι μισθοί»
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top