Μητσοτάκης: Στα 780 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός

Αύξηση 9,4% για τον βασικό μισθό - Πόσο αυξάνεται το επίδομα ανεργίας

Στα 780 ευρώ διαμορφώνεται από την 1η Απριλίου ο νέος κατώτατος μισθός, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης / Βίντεο: ΕΡΤ

Γενναία αύξηση 9,4% στον κατώτατο μισθό ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, ο νέος βασικός μισθός διαμορφώνεται στα 780 ευρώ.

Μετά το Πάσχα οι εκλογές – Τι είπε ο Μητσοτάκης στους υπουργούς

«Η νέα αύξηση θα συμπαρασύρει τα επιδόματα ανεργίας και όλες τις παροχές που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό», σημείωσε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως η αύξηση θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Απριλίου.

Κατώτατος μισθός: Ανακοινώνεται σήμερα η αύξησή του – Η αποκάλυψη Χατζηδάκη

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι το 2019 ο κατώτατος μισθός ήταν στα 650 ευρώ, «κάτι που σημαίνει ότι από τότε έχουν προστεθεί τρεις επιπλέον μισθοί για 600.000 εργαζομένους».

«Η νέα αύξηση θα συμπαρασύρει τα επιδόματα ανεργίας και όλες τις παροχές που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό», σημείωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

«Η νέα αύξηση θα συμπαρασύρει τα επιδόματα ανεργίας και όλες τις παροχές που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό», σημείωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

«Δεν έχω αυταπάτες, ξέρουμε ότι ακόμα οι αμοιβές είναι χαμηλές, ενώ πιέζονται από τον εισαγόμενο πληθωρισμό. Είναι κάτι το οποίο το ακούω συνέχεια, ειδικά από τους νέους που δύσκολα τα βγάζουν πέρα», σημείωσε ο ίδιος.

Δημόσιο: Ποιοι παίρνουν μόνιμη αύξηση έως 100 ευρώ τον μήνα

Όπως είπε, πρόκειται για μία αύξηση που δε λύνει το πρόβλημα, αλλά «προσφέρει μια πολύ σημαντική ανακούφιση και κυρίως δηλώνει την πρόθεσή μας να αναβαθμίσουμε τους μισθούς τόσο στο δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα.

Δημοσκοπήσεις μετά τα Τέμπη: Μειώθηκε η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι το ποσό που συμφωνήθηκε «βρίσκεται στο ανώτατο όριο των δυνατοτήτων μας. Είναι μέσα στις αντοχές των επιχειρήσεων που στηρίχθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

Η αύξηση του βασικού μισθού κατά 9,4% διαμορφώνει το νέο μηνιαίο επίδομα ανεργίας στα 479,17 ευρώ, από 438 ευρώ που είναι σήμερα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top