Κλείνει το εργοστάσιο της Tupperware στη Θήβα!  

ΓΣΕΕ: 150 εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους 

ΓΣΕΕ
ΓΣΕΕ: ανακοίνωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του εργοστασίου της Tupperware στη Θήβα   

Κλείνει η Tupperware το εργοστάσιό της στη Θήβα, το μοναδικό εργοστάσιο της εταιρείας στην Ελλάδα, προκαλώντας την αντίδραση της ΓΣΕΕ η οποία σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «αιφνιδιαστικό λουκέτο» και καλεί την πολυεθνική εταιρεία να ανακαλέσει την απόφασή της. 

Pitsos: Τίτλοι τέλους για την ιστορική βιομηχανία μετά από 156 χρόνια

Συγκεκριμένα, η ΓΣΕΕ αναφέρει στην ανακοίνωσή της:      

Θήβα: Τρένο παρέσυρε και ακρωτηρίασε 45χρονο

«Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη Διοίκηση του εργοστασίου της Tupperware στη Θήβα,  η οποία  με πρόσχημα το υψηλό εργατικό κόστος, βάζει λουκέτο στο μοναδικό εργοστάσιο που έχει στη χώρα μας και το οποίο λειτουργεί από το 1967.

Με μία αιφνιδιαστική κίνηση η Διοίκηση του εργοστασίου ανακοίνωσε την απόφαση της πολυεθνικής εταιρίας, καλώντας  τους εργαζόμενους να υπογράψουν οικειοθελείς αποχωρήσεις λαμβάνοντας λίγα περισσότερα χρήματα από τις νόμιμες αποζημιώσεις, ώστε να ολοκληρώσει το λουκέτο έως τα μέσα Απριλίου χωρίς να προσκρούσει στο νόμο που προβλέπει συγκεκριμένο ποσοστό απολύσεων ανά μήνα. 

Μ’ αυτήν την απόφαση, περίπου 150 εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειές τους.

Σε μία περιοχή που πλήττεται από την ανεργία, με δεδομένο το γεγονός ότι κάθε λίγο και λιγάκι κλείνει και μία βιομηχανική μονάδα, το κλείσιμο του εργοστασίου της Tupperware θα εντείνει το πρόβλημα, αφού μια θέση εργασίας στην περιοχή φαντάζει όνειρο απατηλό.

Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων του εργοστασίου της Tupperware και καλεί την εταιρεία να πάρει πίσω τη συγκεκριμένη απόφαση».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top