Τέλη κυκλοφορίας 2023: Εκπνέει η προθεσμία – Τσουχτερά τα πρόστιμα

Πώς θα κερδίσετε «έκπτωση» 25% στα τέλη

Τέλη κυκλοφορίας: Τα πρόστιμα από την 1η Μαρτίου είναι τσουχτερά και φτάνουν έως και τις 30.000 ευρώ / Βίντεο: Open

Διορία λίγων ημερών, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, έχουν ακόμη οι ιδιοκτήτες των οχημάτων για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2023 ή για να θέσουν το όχημά τους σε ακινησία και να καταθέσουν πινακίδες.

Τα πρόστιμα από την 1η Μαρτίου είναι τσουχτερά και φτάνουν έως και τις 30.000 ευρώ.

Ειδικότερα, εάν κάποιος πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας μετά τη διορία, τότε θα κληθεί να πληρώσει διπλά τέλη, καθώς θα καταβάλλει τα τέλη που του αναλογούν και πρόστιμο ίσο με την αξία τους. Δηλαδή, για τέλη κυκλοφορίας 240 ευρώ, θα πληρώσει 480 ευρώ.

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Νωρίτερα σε ισχύ λόγω εκλογών

Στην περίπτωση, που θέσει το όχημα σε ακινησία, αλλά εντοπιστεί να το κυκλοφορεί, τότε το πρόστιμο ανέρχεται σε 10.000 ευρώ. Εάν, μάλιστα, εντοπιστεί να το κυκλοφορεί χωρίς πινακίδες και για δεύτερη φορά, τότε το πρόστιμο τριπλασιάζεται και πηγαίνει στα 30.000 ευρώ.

Πώς μπορείτε να πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας

Οι πολίτες μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2023 με τρεις τρόπους:

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Ανοίγει πριν το Πάσχα η πλατφόρμα

1. QR Code

Το ειδοποιητήριο περιλαμβάνει έναν QR κωδικό. Σκανάροντας τον κωδικό, μπορείτε να πληρώσεις τα τέλη κυκλοφορίας μέσω mobile banking ή να επισκεφτείτε ένα τραπεζικό κατάστημα και να κάνετε τη διαδικασία στα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών.

Η διορία για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας είναι μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, η οποία ισχύει και για την κατάθεση πινακίδων

Η διορία για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας είναι μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, η οποία ισχύει και για την κατάθεση πινακίδων

2. Web banking

Στη συγκεκριμένη διαδικασία αντιγράφετε τον κωδικό πληρωμής σε μια τραπεζική πλατφόρμα web banking, προσθέτετε το ποσό και κάνετε την πληρωμή.

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Πώς και ποιοι κερδίζουν δύο μήνες δώρο

Αν, μάλιστα, διαθέτετε πιστωτική κάρτα τότε μπορείτε να πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

3. ΕΛΤΑ/Τράπεζες

Όσοι δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, μπορούν να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο και να απευθυνθούν είτε στα ΕΛΤΑ είτε στις τράπεζες.

Πώς θα κερδίσετε «έκπτωση» 25% στα τέλη

Όσοι μπορούν να στερηθούν το όχημά τους για έναν μήνα, μπορούν να κερδίσουν «έκπτωση» 25% στα τέλη κυκλοφορίας.

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Πώς και ποιοι κερδίζουν δύο μήνες δώρο

Δεδομένου ότι η παράταση για την πληρωμή τους είναι μέχρι την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου, εάν δηλώσουν τότε το όχημα σε ακινησία και καταθέσουν τις πινακίδες, θα μπορούν να τις πάρουν πίσω όταν ανοίξει η πλατφόρμα για τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα.

Σβήνονται τα παλαιά πρόστιμα και δημοτικά τέλη προς τους Δήμους

Δεδομένου ότι αυτό θα γίνει πριν τις εκλογές, που – σύμφωνα με τις πληροφορίες – έχουν κλείσει για τις 9 Απριλίου, τότε θα μπορούν να κυκλοφορήσουν ξανά το όχημά τους, πληρώνοντας μόνο αναλογικά τα τέλη κυκλοφορίας από τον Απρίλιο και μετά (9 μήνες).

Δημόσιο: Ποιοι παίρνουν μόνιμη αύξηση έως 100 ευρώ τον μήνα

Δηλαδή, για τέλη κυκλοφορίας 240 ευρώ, θα πληρώσουν 180 ευρώ για να κυκλοφορήσουν το όχημά τους για όλο τον υπόλοιπο χρόνο, έχοντας κερδίσει και δύο επιπλέον μήνες δωρεάν (Ιανουάριο – Φεβρουάριο).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top