Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Ανοίγει πριν το Πάσχα η πλατφόρμα

Τι πρέπει να πληρώσετε για να πάρετε πίσω τις πινακίδες σας

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, από τις αρχές Απριλίου, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, «ο σχεδιασμός είναι να ανοίξει η πλατφόρμα πριν το Πάσχα», το οποίο φέτος πέφτει τις 16 Απριλίου.

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Νωρίτερα σε ισχύ λόγω εκλογών

Έτσι, όσοι έχουν καταθέσει πινακίδες, θα μπορούν να τις πάρουν πίσω και να κάνουν Πάσχα στο χωριό ή, σε περίπτωση που επαληθευτούν τα σενάρια για εκλογές στις 2 ή τις 9 Απριλίου, να έχουν το όχημά τους για να κινηθούν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Πώς θα κάνετε ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων

Για την άρση της ακινησίας ενός οχήματος καταβάλλεται αναλογικά το ποσό που αντιστοιχεί στους μήνες που θα κινηθεί το όχημα.

Δηλαδή, εάν κάποιος θέλει να κινήσει το όχημά του από τον Απρίλιο του 2023 έως το τέλος του έτους, θα πληρώσει αναλογικά τέλη κυκλοφορίας για τους 9 από τους 12 μήνες.

Market Pass: Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε αίτηση

Παράδειγμα: Έαν τα τέλη κυκλοφορίας για ένα όχημα είναι 280, ο ιδιοκτήτης θα πληρώσει τέλη για τον Απρίλιο έως το τέλος του έτους 210 ευρώ (280 δια 12 μήνες επί 9 μήνες).

Μήνας πληρωμών: Τι πρέπει να πληρώσουμε σε εφορία μέχρι τέλη Φεβρουαρίου

Εάν για το ίδιο όχημα ο ιδιοκτήτης επιλέξει μόνο να πάρει τις πινακίδες για 1 μήνα, τον Απρίλιο, τότε θα πληρώσει 23,33 ευρώ (280 δια 12 μήνες επί 1 μήνα).

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Πώς κερδίζετε δύο μήνες δώρο

Η διορία για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας είναι μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, η οποία ισχύει και για την κατάθεση πινακίδων.

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Πώς και ποιοι κερδίζουν δύο μήνες δώρο

Έτσι, όσοι σκοπεύουν να θέσουν το όχημά τους σε ακινησία, μπορούν να το κυκλοφορούν μέχρι τότε και να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις πινακίδες στις 28 Φεβρουαρίου.

Η διορία για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας είναι μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, η οποία ισχύει και για την κατάθεση πινακίδων

Η διορία για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας είναι μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, η οποία ισχύει και για την κατάθεση πινακίδων

Αν θέσουν ξανά το όχημα σε κίνηση τον Απρίλιο, πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, θα έχουν κερδίσει, χωρίς να πληρώσουν, τους 2 πρώτους μήνες του έτους (Ιανουάριο – Φεβρουάριο). Δηλαδή, θα έχουν αφήσει σε ακινησία το όχημα μόλις για έναν μήνα, τον Μάρτιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top