Αποκάλυψη: Αντίστροφη μέτρηση για γεωτρήσεις στα κοιτάσματα της Κρήτης  

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των ερευνών

Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες του σεισμογραφικού πλοίου «Sanco Swift», που ψάχνει κοιτάσματα φυσικού αερίου δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης. Όπως αποκαλύπτουν αρμόδιες πηγές στο Star  οι ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές, με τον υπουργό Ενέργειας να εκτιμά ότι το πρώτο δοκιμαστικό τρυπάνι θα πιάσει δουλειά μέχρι το 2025. 

Τα οικόπεδα των ερευνών για κοιτάσματα πλησίον της Κρήτης

Τα οικόπεδα των ερευνών για κοιτάσματα πλησίον της Κρήτης 

Γεωτρήσεις: Το «πάνω χέρι» αποκτά η Ελλάδα στα ενεργειακά της Μεσογείου  

«Πυρετός» για τα κοιτάσματα της Kρήτης -  Αποκάλυψη Star 

Το σεισμογραφικό «Σάνκο Σουίφτ» κατευθύνεται προς το λιμάνι της Βαλέτας στη Μάλτα. Τους προηγούμενους τρεις μήνες  σάρωνε καθημερινά τα δύο οικόπεδα δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης. Κύκλοι της Ελληνικής Διαχειριστικής Αρχής Υδρογονανθράκων αποκαλύπτουν στο star ότι εντοπίστηκαν συγκεκριμένα σημεία τα οποία παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου. 

Ελληνικές κινήσεις - ματ στο ενεργειακό «σκάκι» στη Μεσόγειο  

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των ερευνών - Αντίστροφη μέτρηση για το τρυπάνι  

«Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση που είναι η συλλογή των σεισμικών δεδομένων, θα γινει και επεξεργασία των δεδομένων αυτών και σε ένα μεταγενέστερο στάδιο οι εταιρείες είναι το πιο πιθανό οτι θα προχωρήσουν σε μια δοκιμαστική γεώτρηση» δηλώνει ο Νικόλας Φαραντούρης, Καθηγητής Δικαίου Ενέργειας του Πανεπιστημίου Πειραιώς.     

Το Star στο πλοίο που κάνει έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τους πόρους φυσικού αερίου της Ελλάδας» επισημαίνει από την πλευρά του ο Ρίκαρντ Σκούφιας, Πρόεδρος της ΕΔΕΥΕΠ

Κ. Σκρέκας: Πρώτη δοκιμαστική γεώτρηση το 2025 

Το Star είναι το μοναδικό κανάλι παγκοσμίως που είχε καταγράψει το «Σάνκο Σουίφτ» στα ανοιχτά της Πελοποννήσου. Το πλοίο  σύμφωνα με πληροφορίες  εστίασε τις σεισμογραφικές έρευνες σε 4 σημεία με μεγάλες πιθανότητες  για κοιτάσματα νοτιοδυτικά της Κρήτης. 

Το αποκλειστικό πλάνο του Star για τις έρευνες για κοιτάσματα του Sanco Swift

Το αποκλειστικό πλάνο του Star για τις έρευνες για κοιτάσματα του Sanco Swift  

«Στόχος μας είναι να έχουμε την πρώτη δοκιμαστική γεώτρηση εντός του 2025. Πρέπει να διαπιστώσουμε αν το υπέδαφος της πατρίδας μας κρύβει μια νέα πιθανή πηγή πλούτου» δήλωσε για το ζήτημα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας   

Η «βουτιά» του φυσικού αερίου συγκρατεί την τιμή του ρεύματος

Την ίδια στιγμή, η τιμή του φυσικού αερίου έχει πέσει κατά 85% σε σχέση με τις τιμές - ρεκόρ του Αυγούστου. Αυτό σημαίνει  οικονομικότερη θέρμανση για τα νοικοκυριά ενώ  παραμένει  γύρω στα 16 με 17 λεπτά η τιμή της κιλοβατώρας για τον καταναλωτή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top