Καλάθι Νοικοκυριού: Αυτά είναι τα προϊόντα στο Καλάθι της Σαρακοστής

Τι αλλάζει στα ταμπελάκια με τιμές - Πρόστιμα σε μεγάλες αλυσίδες

Χαλβάς, νησίστιμες σαλάτες και κατεψυγμένα θαλασσινά θα έχει το Καλάθι της Σαρακοστής, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης / Βίντεο: ΕΡΤ

Το Καλάθι της Σαρακοστής παρουσίασε σήμερα, Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως ανακοινώθηκε, εκτός από τα άλλα νηστίσιμα προϊόντα, που περιέχει το «Καλάθι του Νοικοκυριού», προστίθενται:

Market Pass: Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε αίτηση

-    ο χαλβάς

-    οι νηστίσιμες σαλάτες (αλοιφές)

-     δυο τουλάχιστον κατεψυγμένα θαλασσινά σε κάθε αλυσίδα σούπερ μάρκετ

Market Pass: Ανοίγει στο gov.gr η πλατφόρμα – Πώς κάνετε αίτηση

Καλάθι Νοικοκυριού: Στις 60 πλέον οι κατηγορίες των προϊόντων

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε πως στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» προστίθενται ακόμη 9 κατηγορίες προϊόντων, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό από 51 σε 60.

Ρέμος και Ρώμας έδωσαν το παρών στην κοπή της πίτας του Άδωνι

Γεωργιάδης: Έχω πολλούς haters – Έχουν ευχηθεί να πεθάνουν τα παιδιά μου

Ειδικότερα προστίθενται νέα είδη που είναι:

-    φακές, φασόλια και ρεβύθια,

-    πάριζα

-    γαλοπούλα,

-    κοτόπουλο ολόκληρο

-    κοτόπουλο σε μέρη

Καλάθι του Νοικοκυριού: εντός ενός μήνα θα πρέπει να αλλάξουν όλα τα ταμπελάκια σε όλες τις αλυσίδες και θα είναι ευκρινής η τιμή κιλού ή λίτρου / Eurokinissi - Βασίλης Ρεμπάπης

Καλάθι του Νοικοκυριού: εντός ενός μήνα θα πρέπει να αλλάξουν όλα τα ταμπελάκια σε όλες τις αλυσίδες και θα είναι ευκρινής η τιμή κιλού ή λίτρου / Eurokinissi - Βασίλης Ρεμπάπης

-    νωπό μοσχάρι

-    γάλα υψηλής παστερίωσης / μακράς διαρκείας και πλήρες

-    σοκολάτες

-    λευκό τυρί.

Καλάθι του Νοικοκυριού: Τι αλλάζει στα ταμπελάκια με τις τιμές

Ο υπουργός Ανάπτυξης παρουσίασε και τον νέο τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να παρουσιάζονται οι τιμές των προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Τα δύο νέα μέτρα στήριξης που εξετάζει η κυβέρνηση

Με υπουργική απόφαση, που υπογράφεται σήμερα, εντός ενός μήνα θα πρέπει να αλλάξουν όλα τα ταμπελάκια σε όλες τις αλυσίδες και θα είναι ευκρινής η τιμή κιλού ή λίτρου.

Έρχονται ανατιμήσεις «φωτιά» στα γαλακτοκομικά - «Εκτόξευση» σε τυρί & γάλα

Συγκεκριμένα, τα σούπερ μάρκετ θα πρέπει να έχουν ταμπελάκια με μεγαλύτερα στοιχεία για τις τιμές και με έντονη γραμματοσειρά, στα οποία θα αναγράφεται η τιμή ανά μονάδα, (να είναι, δηλαδή, ευκρινής η τιμή κιλού ή λίτρου).

Market Pass: Μόνο με NFC θα δοθεί ολόκληρο το ποσό - Πώς κάνετε αίτηση

«Η εφαρμογή είναι υποχρεωτική, μετά τον έναν μήνα θα επιβάλλονται πρόστιμα. Ο στόχος είναι να μην είναι εφικτή σε καμία περίπτωση η παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού με βάση τις συσκευασίες» επισήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σούπερ μάρκετ: Το «κόλπο» με τις συσκευασίες και τις τιμές

«Ο κάθε καταναλωτής θα ελέγχει για κάθε προϊόν αν αυξάνεται η τιμή μονάδος. Έτσι η περιεκτικότητα στη συσκευασία καθίσταται αδιάφορο μέγεθος», πρόσθεσε ο υπουργός.

Πρόστιμα σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ

Την επιβολή προστίμων σε 4 αλυσίδες σούπερ μάρκετ για παραβίαση του ποσοστού κέρδους και για διαφορετικές τιμές στο ράφι σε σχέση με την τελική απόδειξη επέβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πρόστιμα σε 4 αλυσίδες σούπερ μάρκετ για παραβίαση του ποσοστού κέρδους και για διαφορετικές τιμές στο ράφι σε σχέση με την τελική απόδειξη επέβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης / Eurokinissi - Γιώργος Κονταρίνης

Πρόστιμα σε 4 αλυσίδες σούπερ μάρκετ για παραβίαση του ποσοστού κέρδους και για διαφορετικές τιμές στο ράφι σε σχέση με την τελική απόδειξη επέβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης / Eurokinissi - Γιώργος Κονταρίνης

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν κατόπιν εισήγησης της ΔΙΜΕΑ αφού ολοκληρώθηκε σειρά ελέγχων σε πολλά σούπερ μάρκετ. Ξεκινούν από 9.330 και φτάνουν τις 319.900 ευρώ.

Σούπερ μάρκετ: Ίδιο προϊόν στο ίδιο κατάστημα αλλά… με διαφορετική τιμή!

«Τα πρόστιμα δεν σημαίνει ότι οι αλυσίδες αυτές κατά κανόνα παραβιάζουν τον νόμο. Σε μια αλυσίδα οι έλεγχοι απέδειξαν ότι υπήρξε παραβίαση του ποσοστού κέρδους και σε ένα κομμάτι προϊόντων που είναι εντός καλαθιού αλλά και σε μεγάλο κομμάτι προϊόντων που είναι εκτός καλαθιού», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top