Τα δύο νέα μέτρα στήριξης που εξετάζει η κυβέρνηση

Έρχεται επιταγή ακρίβειας για το Πάσχα

Νέο πακέτο μέτρων στήριξης με επτά παρεμβάσεις συνολικού ύψους 800 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

«Παράθυρο» για νέα μέτρα στήριξης άνοιξε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, κατά τη χθεσινή παρουσίαση των παρεμβάσεων της κυβέρνησης.

«Με βάση αυτά τα στοιχεία, δεν σημαίνει ότι εξαντλείται ο δημοσιονομικός χώρος που είναι πιθανόν να προκύψει στη διάρκεια του έτους», είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, με το κόστος των χθεσινών μέτρων στήριξης να ανέρχεται περίπου στα 800 εκατομμύρια ευρώ.

Τα τρία κριτήρια για το έκτακτο επίδομα σε συνταξιούχους

Με τα στοιχεία να δείχνουν υπεραπόδοση των εσόδων και εξοικονόμηση δαπανών (πτώση τιμής φυσικού αερίου, έκρηξη κρατήσεων σε Τουρισμό και ανάπτυξη που πιθανόν να φτάσει το 2%), η κυβέρνηση έχει στη φαρέτρα της άλλα δύο μέτρα στήριξης: 

Ρυθμίσεις οφειλών: Επιστρέφουν οι 120 δόσεις

-    Επιταγή ακρίβειας για το Πάσχα

Θα δοθεί σε χαμηλοσυνταξιούχους, μακροχρόνια ανέργους, άτομα με αναπηρία και οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα. Εκτιμάται πως θα κυμαίνεται μεταξύ 250 και 300 ευρώ. Το κόστος από μια ενίσχυση 250 ευρώ υπολογίζεται ότι φτάνει στα 350 - 400 εκατ. ευρώ. 

Σε έξι κατηγορίες συνταξιούχων η ενίσχυση έως 300 ευρώ

Επέκταση του Market και για μετά τον Ιούλιο εξετάζει η κυβέρνηση / Eurokinissi - Γιάννης Παναγόπουλος

-    Παράταση του Market Pass πέρα από τον Ιούλιο

Market Pass: Ανοίγει στο gov.gr η πλατφόρμα – Πώς κάνετε αίτηση

Αυτό μπορεί να γίνει είτε με τους ίδιους δικαιούχους είτε στοχευμένα σε νοικοκυριά με χαμηλότερο εισόδημα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, παρά την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, έχουμε τουλάχιστον ένα ακόμα εξάμηνο ανατιμήσεων στα τρόφιμα. Σημειώνεται πως το κόστος για κάθε μήνα παράτασης του Market Pass υπολογίζεται σε περίπου 100 εκατ. ευρώ.

Market Pass: Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε αίτηση

Market Pass: Μόνο με NFC θα δοθεί ολόκληρο το ποσό - Πώς κάνετε αίτηση

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top