Netflix: «Κόβει» τους δωρεάν δανεικούς κωδικούς

Θα περιορίσει δραστικά τις δυνατότητες χρήσης του κωδικού εκτός σπιτιού

Netflix

Να βάλει ένα τέλος στην πρακτική των δανεικών κωδικών που μοιράζονται γνωστοί, φίλοι και συγγενείς, πληρώνοντας μόνο μία συνδρομή, βάζει το Netflix.

Η δημοφιλής πλατφόρμα θα περιορίσει δραστικά τις δυνατότητες χρήσης του κωδικού εκτός σπιτιού για τους συνδρομητές, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023.

Τένις: Χτύπησε η... κατάρα του Netflix στην Αυστραλία

Ειδικότερα, η κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης θα γίνει πιο σύνθετη και θα συνοδεύεται από πρόσθετη χρέωση. 

«Ενώ οι όροι χρήσης μας περιορίζουν τη χρήση του Netflix σε ένα νοικοκυριό, αναγνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια αλλαγή για τα μέλη που μοιράζονται το λογαριασμό τους ευρύτερα», ανέφερε η Netflix στην έκθεσή της προς τους μετόχους.

Οφειλές σε κοινόχρηστα: Πότε διαγράφονται τα χρέη

«Οι συνδρομητές σε πολλές χώρες θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν επιπλέον αν θέλουν να μοιράζονται το Netflix με άτομα με τα οποία δεν ζουν μαζί τους», αναφέρει η Neftlix σε έκθεσή της

«Καθώς επεκτείνουμε την επί πληρωμή κοινή χρήση, οι συνδρομητές σε πολλές χώρες θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν επιπλέον αν θέλουν να μοιράζονται το Netflix με άτομα με τα οποία δεν ζουν μαζί τους. Όπως συμβαίνει ήδη, όλα τα μέλη θα μπορούν να παρακολουθούν ενώ ταξιδεύουν, είτε σε τηλεόραση είτε σε φορητή συσκευή», εξηγεί ο κολοσσός του streaming.

Επίδομα θέρμανσης: Έρχονται οι επόμενες πληρωμές έως 1.600 ευρώ

Η εταιρεία κατέληξε στην απόφαση μετά το «πείραμα» που έγινε σε επιλεγμένες χώρες της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής πέρυσι. Αρχικά υπήρξε αρνητική αποδοχή από το κοινό, αλλά στη συνέχεια το ενδιαφέρον αυξήθηκε με την πάροδο του χρόνου. «Συνεχίζουμε να προσφέρουμε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα και εκείνοι που δανείζονταν κωδικούς, εγγράφονται με δικούς τους λογαριασμούς», τονίζεται στην έκθεση.

Κατώτατος μισθός: Ποια επιδόματα συμπαρασύρει προς τα πάνω

Η χρήση του ίδιου κωδικού από χρήστες σε διαφορετικά νοικοκυριά, είναι πιθανό να χρεώνεται με επιπλέον 2,6 ευρώ σε οικονομίες όπως η Αυστραλία, μεταδίδει ο Guardian. Η τιμή είναι ίσως ενδεικτική και για τις αντίστοιχες χρεώσεις στην Ευρώπη.  

Πώς θα λειτουργεί ο «κόφτης» στους δανεικούς κωδικούς

Μέχρι τώρα οι συνδρομητές δεν είχαν περιορισμούς σε φορητές συσκευές, όπως smartphones, τάμπλετ ή φορητούς υπολογιστές, και μπορούσαν να παρακολουθούν τα προγράμματα και εκτός σπιτιού ή σε ταξίδι. Ωστόσο, το νέο σύστημα μπορεί να βάλει τέλος στη σύνδεση στο λογαριασμό από το σπίτι ενός φίλου ή συγγενή, καθώς και στην κοινή χρήση μιας ενιαίας συνδρομής σε πολλά σπίτια.

Ταξίδι με τρένο: Αποζημίωση και δωρεάν γεύματα για τις καθυστερήσεις

Ο διευθυντής καινοτομίας προϊόντων του Netflix, Τσένγκι Λονγκ, εξηγούσε τον Οκτώβριο πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει το νέο σύστημα: «Μόνο από ένα σπίτι θα επιτρέπεται πρόσβαση σε έναν λογαριασμό Netflix, αλλά (σ.σ ο κωδικός) θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συσκευές. Για την προσθήκη επιπλέον νοικοκυριών θα ισχύει ένα επιπλέον μηνιαίο τέλος (στις περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής ήταν 2,99 δολάρια). Ενώ ταξιδεύετε, ο λογαριασμός θα είναι προσβάσιμος μόνο από tablet, φορητό υπολογιστή ή κινητό. Οι συνδρομητές θα μπορούν να αφαιρέσουν ανεπιθύμητα νοικοκυριά από τον λογαριασμό τους».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top