Αυξήσεις - σοκ στη φέτα: Εκτινάχθηκε η τιμή της ως τα 15 ευρώ!

Μεγάλες ανατιμήσεις και στο κρέας  

Οι ανατιμήσεις στα γαλακτοκομικά και το κρέας βάζουν «φωτιά» στο πορτοφόλι των καταναλωτών και όπως λένε οι άνθρωποι της αγοράς, οι τιμές θα συνεχίσουν να «τραβάνε τον ανήφορο». 

Mε μεγάλες αυξήσεις στα είδη διατροφής μπήκε το 2023

Ενδεικτικό είναι ότι η τιμή της φέτας «εκτινάχθηκε» ακόμη και στα 15 ευρώ το κιλό!   

«Πουλάγαμε πριν 6 μήνες 10 ευρώ φέτα και τώρα την έχουμε στα 15 ευρώ το κιλό. Μας λένε ότι ακρίβυνε το γάλα, διπλασιάσθηκε η τιμή που αγοράζουν οι τυροκόμοι» δηλώνει ο έμπορος τροφίμων Σταμάτης Φέλλας. 

«Αφού ακρίβυνε το γάλα, ένα κιλό φέτα θέλει 5 λίτρα, τι να κάνω; Πόσο θα τη δώσω;  Πουλάω φέτα Τριπόλεως 9 ευρώ και την είχα 7,5 ευρώ» δηλώνει από την πλευρά της η έμπορος της Κεντρικής Αγοράς, Ειρήνη Δορκοφίκη. 

Τιμές: «Ράλι» ανόδου σε τρόφιμα και πετρέλαιο  

Το ακριβό γάλα έβαλε «φωτιά» στα τυριά  

Με δεδομένο ότι είναι δύσκολο να λείψει από το τραπέζι της ελληνικής οικογένειας, οι καταναλωτές μάλλον θα περιορίσουν τις ποσότητες και το κιλό που αγόραζαν θα γίνει μισό κιλό η και ένα τέταρτο. 

Το γάλα πλέον το προμηθεύονται οι παραγωγοί με το σταγονόμετρο καθώς είναι  πανάκριβο λόγω του ότι και η τιμή των ζωοτροφών έχει φθάσει στα ύψη. Το αποτέλεσμα είναι η φέτα να γίνεται πλέον είδος πολυτελείας για το οικογενειακό τραπέζι, όπως γίνονται και τα άλλα γαλακτοκομικά. 

Έβγαλε «φτερά» και το κρέας:  «Κόλλησε»  στα 11 ευρώ το αρνάκι

Απαισιόδοξη είναι η εικόνα και στο κρέας, ειδικά για όσους προτιμούν το αρνάκι ή το κατσικάκι γάλακτος.

Στα 11 ευρώ σχεδόν η τιμή για το αρνάκι στη Βαρβάκειο

Στα 11 ευρώ σχεδόν η τιμή για το αρνάκι στη Βαρβάκειο 

«Στα 10,99 ευρώ το αρνάκι και σε αυτήν την τιμή δυστυχώς θα το βρούμε τους επόμενους μήνες. Υπάρχει φοβερή έλλειψη στην αγορά. Δε θα μπορείς να βρεις εύκολα, ούτε για το Πάσχα φοβάμαι» δηλώνει ο έμπορος της Κεντρικής Αγοράς Θανάσης Αρφάνης.    

Γεωργιάδης: Αυξήσεις σε προϊόντα εκτός «καλαθιού νοικοκυριού»   

Ο υπουργός Ανάπτυξης κάλεσε τον καταναλωτές να  βρουν καταφύγιο στο «καλάθι του νοικοκυριού», όπου οι τιμές σε γενικές γραμμές έχουν συγκρατηθεί.

«Ενώ έχουμε αρκετές αυξήσεις σε προϊόντα εκτός καλαθιού, το καλάθι κατάφερε να κρατήσει τις τιμές απολύτως σταθερές για 10η εβδομάδα με μια ελαφριά τάση μείωσης. Η γενική τάση του καλαθιού λοιπόν παραμένει απολύτως θετική για τον καταναλωτή» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top