Επιστρεπτέα προκαταβολή: Μέχρι αύριο τα δικαιολογητικά

Αλλιώς… επιστροφή όλου του ποσού εντόκως και εφάπαξ

Όσες έχουν υποβάλλει ή υποβάλλουν εντός της προθεσμίας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα απαλλαγούν από την έντοκη και εφάπαξ επιστροφή ολόκληρου του ποσού / Βίντεο: Open

Μέχρι αύριο έχουν προθεσμία χιλιάδες επιχειρήσεις για να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Όσες έχουν υποβάλλει ή υποβάλλουν εντός της προθεσμίας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα απαλλαγούν από την έντοκη και εφάπαξ επιστροφή ολόκληρου του ποσού της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Το ίδιο θα συμβεί και σε όσες διαπιστωθεί ότι τήρησαν τη ρήτρα απασχόλησης με βάση τον νέο τρόπο υπολογισμού της διατήρησης του αριθμού των εργαζομένων. 

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ποιες επιχειρήσεις θα έχουν δεύτερη ευκαιρία

Σε διαφορετική περίπτωση θα κληθούν να επιστρέψουν το σύνολο του κρατικού δανείου εφάπαξ και εντόκως. 

Την ίδια ώρα, οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ ελέγχουν όμως και χιλιάδες αιτήσεις επιχειρήσεων οι οποίες, ενώ είχαν πληγεί από την υγειονομική κρίση, έμειναν εκτός επιστρεπτέων προκαταβολών, παρά το γεγονός ότι είχαν υποβάλει τη σχετική αίτηση και στους επτά κύκλους ενισχύσεων.

Συντάξεις: Ποιοι θα δουν διπλή αύξηση με το νέο έτος

Στο πλαίσιο αυτό η γενική διεύθυνση οικονομικών υπηρεσιών αναμένεται να επανεξετάσει το πλήθος των αιτήσεων έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Market Pass: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα τροφίμων

Εφόσον προκύψουν περιπτώσεις που αδίκως κόπηκαν από το πρόγραμμα, θα δοθεί εντολή να πιστωθούν τα σχετικά ποσά που δικαιούνται στους λογαριασμούς τους.

Μειώνεται από 1η Ιανουαρίου η επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης

Όσες εξ αυτών λάβουν την κρατική ενίσχυση, θα κληθούν να εξοφλήσουν την οφειλή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε 96 άτοκες δόσεις, αρχής γενομένης από τον Ιούνιο του 2023, ενώ τα ποσά που θα επιστρέψουν θα είναι «κουρεμένα» έως 75%, όπως ισχύει και για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις που έλαβαν το κρατικό δάνειο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top