Στουρνάρας: Πάμε καλά, μην το χαλάσουμε ενόψει εκλογών

«Καμπανάκι» από τον πρόεδρο της ΤτΕ για τα οικονομικά

«Θα έλεγα στο πολιτικό σύστημα ότι πάμε καλά, αλλά να προσέξουμε μην το χαλάσουμε εν όψει εκλογών», είπε ο Πρόεδρος της ΤτΕ (Τράπεζας της Ελλάδας), Γιάννης Στουρνάρας στον Σκάι 100,3 FM

Προειδοποίηση στο πολιτικό σύστημα να είναι προσεκτικό στα δημοσιονομικά εν όψει των εκλογών απηύθυνε ο κεντρικός τραπεζίτης, Γιάννης Στουρνάρας.

«Θα έλεγα στο πολιτικό σύστημα ότι πάμε καλά, αλλά να προσέξουμε μην το χαλάσουμε εν όψει εκλογών», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΤτΕ (Τράπεζας της Ελλάδας), μιλώντας στον Σκάι 100,3 FM.

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τα 1,2 εκ. ευρώ – Οι αριθμοί που κερδίζουν

Τόνισε, μάλιστα, ότι η συμβουλή της Τράπεζας της Ελλάδας είναι «μετρημένες κουβέντες στα δημοσιονομικά».

Για την επενδυτική βαθμίδα είπε ότι η επίτευξή της το 2023 πρέπει να γίνει εθνικός στοχος, για τον οποίο πρέπει να υπάρξει σύμπλευση των κομμάτων. Ο διοικητής της ΤτΕ σημείωσε ότι η επενδυτική βαθμίδα θα φέρει χρήματα στην Ελλαδα σε μια δύσκολη περίοδο.

Κέντρο Αθηνών: Στο σφυρί το κτίριο του γνωστού νυκτερινού κέντρου

Εκτενή αναφορά έκανε στις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, λέγοντας ότι το 2023 θα πέσει ο ρυθμός ανάπτυξης, ωστόσο και πάλι η Ελλάδα θα έχει θετικό ρυθμό, στο 1,5%, όταν στην Ευρώπη θα είναι μηδενικός ή και αρνητικός.

Αν ο πόλεμος τελειώσει νωρίτερα αναμένεται ανάκαμψη από το 2024, ενώ διαφορετικά ανάκαμψη αναμένεται από το 2025, όπως είπε.

Σχετικά με τις προμήθειες των τραπεζών, τόνισε ότι είναι πολύ μικρότερες σε σύγκριση με την Ευρωζώνη και είναι μύθος ότι οι τράπεζες έχουν υπερκέρδη από τις προμήθειες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top