Κορβέτες: Στο οπλοστάσιο της Ελλάδας σύντομα με απόφαση ΚΥΣΕΑ

«Ανάσα» τα εξοπλιστικά για τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Ελευσίνας   

Star ναυπηγεία Ελευσίνας

Υπερσύγχρονες κορβέτες αναμένεται να εντάξει σύντομα  στο στόλο του το Πολεμικό μας Ναυτικό. Τα πλοία θα κατασκευαστούν εξ ολοκλήρου από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, τα οποία μετά από πολλά χρόνια απραξίας παίρνουν και πάλι ζωή. Την απόφαση για  ενίσχυση  των Ενόπλων δυνάμεων έλαβε το ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.  

ΚΥΣΕΑ: Ανανεώνεται η θητεία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου

Στο ΚΥΣΕΑ εξετάστηκαν οι τεχνικές  λεπτομέρειες  για την προμήθεια 3+1 νέων κορβετών  πάνω στις προτάσεις που έχουν στείλει Ιταλία και Γαλλία αλλά οι τελικές αποφάσεις μετατέθηκαν  για  το νέο έτος.  

Η αναβάθμιση των φρεγατών ΜΕΚΟ εγκρίθηκε και θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τους Γερμανούς κατασκευαστές, ενώ είναι όλα έτοιμα για να προμηθευτεί η χώρα μας ισραηλινούς πυραύλους Σπάικ. 

Χάρη στο εξοπλιστικό πρόγραμμα, οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας, μετά από 10 «πέτρινα χρόνια», μπορούν και χαμογελούν. Κανείς τους δεν ξεχνά τα συσσίτια στην είσοδο του Nαυπηγείου ή τα 35 ευρώ έναντι του μηνιαίου μισθού.   

Η επόμενη μέρα μπορεί να φέρει στα ναυπηγεία την κατασκευή των κορβετών. Ενα σκάφος το οποίο, ενδείκνυται για επιχειρήσεις σε κλειστές θάλασσες, όπως είναι το Αιγαίο. Με ένα οπλοστάσιο που τρομάζει τον εχθρό και ένα πλοίο τεχνολογίας stealth,δηλαδή αόρατο, που θα έχει και τη δυνατότητα υποδοχής ελικοπτέρου.
Κορβέτες με χαρακτηριστικά stealth για την Ελλάδα  

Κορβέτες με χαρακτηριστικά stealth για την Ελλάδα 

Γεωργιάδης:  τα Nαυπηγεία Ελευσίνας αποτελούν στοίχημα για όλη τη χώρα

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε σήμερα τα ναυπηγεία Ελευσίνας, μετά από πρόσκληση των εργαζομένων, οι οποίοι έλαβαν 1. 000 ευρώ δώρο Χριστουγέννων και 1000 ευρώ έναντι μισθού.

«Θέλω να ξέρετε ότι το ναυπηγείο Ελευσίνας είναι ένα στοίχημα όχι για την κυβέρνηση και για τον Υπουργό, είναι ένα στοίχημα για  τη χώρα» τόνισε ο Αδ. Γεωργιάδης,   

«Η επόμενη μέρα, είναι μπροστά μας, είναι ορατή έχει έρθει, προχωράμε μπροστά» δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, Νίκος Παπανικολάου.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top