Τέλη κυκλοφορίας 2023: Και επίσημα η παράταση για την πληρωμή τους

Έως τις 28 Φεβρουαρίου η διορία - «Δώρο» 2 μήνες για κατάθεση πινακίδων

Έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023 παρατείνεται η η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του 2023, καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία / Βίντεο:Σκάι

Παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2023 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023 έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, παρατείνεται η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του 2023, καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2023

Έτσι, εκτός των διευκολύνσεων στους πολίτες για να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες του Δεκεμβρίου, το ΥΠΟΙΚ δίνει… «δώρο» δύο μήνες σε όσους καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους για το 2023.

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Πώς θα κάνετε ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων

Αυτό διότι όσοι σκοπεύουν να θέσουν το όχημά τους σε ακινησία, μπορούν να το κυκλοφορούν κανονικά έως και τις 28 Φεβρουαρίου και εν συνεχεία την ίδια μέρα να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις πινακίδες και να γλιτώσουν τα τέλη κυκλοφορίας.

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Πώς καταθέτετε πινακίδες κυκλοφορίας

Ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του οχήματος εισέρχεται στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης, και μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ myCAR, επιλέγει «Ψηφιακή Ακινησία/Άρση».

«Σαφάρι» ελέγχων για ΙΧ χωρίς ασφάλεια και τέλη

Ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του οχήματος εισέρχεται στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης, και μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ myCAR, επιλέγει «Ψηφιακή Ακινησία/Άρση».

Ο ιδιοκτήτης ή κάτοχος του οχήματος εισέρχεται στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης, και μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ myCAR, επιλέγει «Ψηφιακή Ακινησία/Άρση»

Στην οθόνη που εμφανίζεται, ο χρήστης επιλέγει ή καταχωρεί τον αριθμό κυκλοφορίας του επιβατικού ή της μοτοσυκλέτας Ι.Χ. και αναζητά την κατάστασή του οχήματος.

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Ποιοι θα πληρώσουν μηδενικά τέλη

Για την είσοδο στην πλατφόρμα απαιτείται μόνο η χρήση των κωδικών του TAXISnet.

Ο χρήστης μπορεί, εφόσον το όχημα βρίσκεται σε «ΚΙΝΗΣΗ» να ξεκινήσει την εφαρμογή της ηλεκτρονικής ακινησίας. 

Επιλέγετε ή καταχωρείτε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος που επιθυμείτε να θέσετε σε ψηφιακή ακινησία. Καταχωρείτε τον Τ.Κ. της περιοχής, την οδό και τον αριθμό. Δηλώνετε υπεύθυνα το χώρο στάθμευσης, ο οποίος πρέπει να είναι ιδιόκτητος, ενοικιασμένος ή παραχωρημένος.

Υποβάλετε την αίτησή σας και εάν είστε μοναδικός ιδιοκτήτης το σύστημα σας δίνει αριθμό αίτησης και σας ενημερώνει ότι το όχημα έχει τεθεί σε ψηφιακή ακινησία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν συνιδιοκτήτες, ενημερώνονται για το αίτημα σας, το οποίο θα πρέπει να εγκρίνουν για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top