Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: «Αλμυρή» η τιμή της γαλοπούλας

«Φωτιά» οι τιμές στα οπωροκηπευτικά με αυξήσεις έως 20% 

Η τιμή της γαλοπούλας για το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι (Video Star) 

Πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, θα πρέπει να βάλουν φέτος τα νοικοκυριά, για να γεμίσουν το εορταστικό τραπέζι των Χριστουγέννων. Τα ταμπελάκια με τις τιμές έχουν πάρει «φωτιά» και δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα περιοριστούν στα απολύτως απαραίτητα, αναζητώντας προσφορές στα ράφια των σούπερ μάρκετ.  

Τετραπλός μποναμάς για τους συνταξιούχους πριν τα Χριστούγεννα

Σε κατάστημα τροφίμων της γειτονιάς, στη Νέα Ιωνία, η κυρία Γιάννα κάνει τον προγραμματισμό της για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και δηλώνει στην κάμερα του Star ότι θα κάνουν «πιο οικονομικά φέτος» τις γιορτές, λόγω της αύξησης των τιμών. 

Στην Κεντρική Αγορά, η γαλοπούλα θα βγει φέτος στα κρεοπωλεία στα 10 ευρώ περίπου από 8,5 πέρυσι, ενώ  2 – 3 ευρώ θα είναι ακριβότερη τιμή της από πέρυσι στις γειτονιές.

«Πέταξε» η τιμή της γαλοπούλας για το τραπέζι των Χριστουγέννων   

«Να σκεφτείτε ότι πέρυσι οι ζωοτροφές είχαν περίπου 35λεπτά το κιλό  και φέτος φτάνουν τα 60 λεπτά. Αυτό ισοδυναμεί με μια επιβαρυνση 2.000 ευρώ για εμάς, από 700 με 800 ευρώ πέρυσι» δηλώνει ο ιδιοκτήτης συνοικιακού κρεοπωλείου, Κώστας Λίτσας.   

Οι σαλάτες της... «φωτιάς»!

Και δεν είναι μόνο οι αυξήσεις στο κρέας. Μέσα σε τρεις μήνες οι τιμές στα οπωροκηπευτικά τσίμπησαν έως και 20%. ..

Οι ντόπιες τομάτες από το Μαρκόπουλο πωλούνται φέτος προς 2,40ευρώ το κιλό, το λάχανο στα 90 λεπτά, το μπρόκολο περίπου 2 ευρώ, ενώ τα κολοκύθια προς 1,69 ευρώ το κιλό. 

«Να δείτε τα κοστολόγια μας στο ρεύμα, στα μεταφορικά και θα καταλάβετε γιατί πάνε έτσι οι τιμές» δηλώνει ο παραγωγός λαϊκής αγοράς, Γιάννης Κωλέτσας.   

Άδωνις Γεωργιάδης: μη συγκρίνετε τιμές με εποχή προ πολέμου

Με το εορταστικό «καλάθι του νοικοκυριού» να βρίσκεται στα ράφια, ουκ ολίγοι ψάχνουν τις πιο χαμηλές τιμές, που αντέχει το πορτοφόλι τους. 

Καλάθι του Νοικοκυριού: Πρόστιμα 50.000 ευρώ σε 5 αλυσίδες σούπερ μάρκετ

«Όσοι συγκρίνουν τις τιμές με πριν από τον πόλεμο κάνουν λάθος σύγκριση» υποστήριξε ο  Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος πρόσθεσε: Όταν εννοούμε καλές τιμές, εννοούμε αυτές που ίσχυαν πριν από δύο μήνες και όχι πριν από τον πόλεμο, για να συνεννοούμαστε και να μην ακούμε υπερβολές». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top