«Πέταξε» η τιμή της γαλοπούλας για το τραπέζι των Χριστουγέννων   

Οι τιμές και οι «εναλλακτικές» λύσεις με αρνί, κατσίκι και χοιρινό

Έβαλε... «φτερά» φέτος τα Χριστούγεννα η γαλοπούλα, καθώς πωλείται ως και 30% ακριβότερα από πέρσι. Όσο για εκείνους που θέλουν να βάλουν στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι κάτι πιο εκλεκτό, τότε θα πρέπει να βάλουν πολύ πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. 

Προσφορές για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στα ξενοδοχεία

Όπως κατέγραψε η κάμερα του Star, η γαλοπούλα που έκανε από σήμερα την εμφάνισή της στα κρεοπωλεία, στην κεντρική αγορά πωλείται ακριβότερα από πέρυσι. Συγκεκριμένα στα περισσότερα κρεοπωλεία της κεντρικής αγοράς θα βρείτε τη γαλοπούλα προς 8,50 ευρώ το κιλό, 1 ευρώ ακριβότερα από πέρυσι, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η τιμή της φτάνει και τα 9 ευρώ.

Υπάρχουν όμως και άλλες λύσεις, όπως δηλώνουν καταναλωτές, όπως αρνί, κατσίκι ή χοιρινό. 

Μαξίμου: Κι άλλα μέτρα για το ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς λόγω της Όμικρον

 Στα κρεοπωλεία της γειτονιάς η γαλοπούλα είναι πιο «τσιμπημένη». 

 Η ελληνική γαλοπούλα πωλείται προς 9 ευρώ, η νωπή εισαγόμενη στα 7 ευρώ και η κατεψυγμένη Γαλλίας 5 ευρώ,  γύρω στο 30% πάνω από πέρυσι. Υπάρχει και η νωπή γαλοπούλα συγκεκριμένης ελληνικής προέλευσης η οποία πωλείται προς 11 ευρώ το κιλό. 

Για όσους προτιμούν τη γαλοπούλα «γκουρμέ», κρεοπώλες συστήνουν τη νωπή γαλοπούλα ρολό, με κάστανο, κουκουνάρι και φρέσκο τυρί, προς 13 ευρώ το κιλό. 

Χριστούγεννα 2021: Χωρίς αλλαγές σε ωράριο ή χωρητικότητα στα κέντρα

Όσο για το αρνάκι και το κατσικάκι έως και 1,30 ευρώ είναι ακριβότερη από πέρυσι η χονδρική τους τιμή, (από 8 έως 9,30 ευρώ από 7 έως 8 ευρώ πέρυσι) σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κεντρικής αγοράς, ενώ σαφώς πιο προσιτή είναι η λύση του χοιρινού για το εορταστικό τραπέζι (2,60 ευρώ ενώ η περσινή τιμή κυμαινόταν από 2,50 έως 2,80 ευρώ).
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top