Τετραπλός μποναμάς για τους συνταξιούχους πριν τα Χριστούγεννα

Ποιες πληρωμές θα γίνουν την εβδομάδα 20-23 Δεκεμβρίου

Αυξήσεις από το νέο έτος θα δουν πάνω από 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχοι / Βίντεο: Open

Τετραπλός μποναμάς έρχεται για τους συνταξιούχους πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Την εβδομάδα 20 με 23 Δεκεμβρίου, εκτός από την πληρωμή των συντάξεων του Ιανουαρίου, οι συνταξιούχοι θα πάρουν την επιταγή ακρίβειας, αλλά και μια νέα δόση από τις αυξήσεις λόγω επανυπολογισμού συντάξεων.

Ειδικότερα, θα δοθούν:

Δημόσιο: Ποιοι προλαβαίνουν ακόμη σύνταξη στα 55 έτη

* Το επίδομα των 250 ευρώ στις 20 Δεκεμβρίου για περίπου 1,1 εκατ. δικαιούχους με μικτή σύνταξη ή άθροισμα συντάξεων κάτω από 851 ευρώ το μήνα ή κάτω από 800 ευρώ μετά τις ασφαλιστικές κρατήσεις.

Μπόνους δύο μισθοί σε χιλιάδες δημόσιους υπάλληλους – Ποιοι θα το πάρουν

* Η αύξηση από την κατάργηση ειδικής εισφοράς σε όσους έχουν πάνω από 1.000 ευρώ κύρια σύνταξη και θα είναι μόνιμη, με 5 ως 40 ευρώ μηνιαίο όφελος, για περίπου 1 εκατ. συνταξιούχους.

Οι τελικές αυξήσεις στις συντάξεις - Αναλυτικά παραδείγματα

* Η 4η δόση από την αύξηση που πήραν με τον επανυπολογισμό των συντάξεων, βάσει των συντελεστών αναπλήρωσης του νόμου Βρούτση, 280.000 παλαιοί συνταξιούχοι με πάνω από 30 και κυρίως πάνω από 35 έτη ασφάλισης.  Η μέση αύξηση που θα λάβουν από την 4η δόση είναι από 7 έως 39 ευρώ.

Νωρίτερα θα πληρωθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου - Οι νέες ημερομηνίες

Όσον αφορά την πληρωμή των συντάξεων, θα καταβληθούν από 21 έως 23 Δεκεμβρίου ως εξής:

- Την Tετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

- Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9.

- Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top