Στο 9% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Νοέμβριο

Μικρή μείωση και στην ευρωζώνη

Αγορές σε σούπερ μάρκετ

Μονοψήφιος, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, ήταν ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat

Συγκεκριμένα, στη χώρα μας ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε τον Νοέμβριο στο 9%, από 9,5% τον Οκτώβριο και 12,1% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας.

 

Άδωνις για καλάθι νοικοκυριού: Πτώση τιμών για 4η συνεχόμενη εβδομάδα

Στην Ευρωζώνη, ο πληθωρισμός επιβράδυνε στο 10,0% αυτό τον μήνα από 10,6% τον Οκτώβριο.

Τιμές τροφίμων: «Τρέχει» ο πληθωρισμός – Συνεχείς οι αυξήσεις 

Αυτό οφείλεται κυρίως στη μικρότερη αύξηση, σε σχέση με πέρυσι, που παρουσίασαν οι τιμές στην ενέργεια. Σύμφωνα με τα στοιχεία, από αύξηση 41,5% που ήταν τον Οκτώβριο υποχώρησε στο 34,9%. 

Την ίδια ώρα, «καλπάζουν» οι τιμές στα τρόφιμα καθώς το ετήσιο κόστος τροφίμων-καπνού-αλκοόλ διευρύνθηκε περαιτέρω στο 13,6% από 13% τον προηγούμενο μήνα (+0,9% η μηνιαία μεταβολή).

Ο υψηλότερος πληθωρισμός εντοπίζεται στην Λετονία με 21,7%, στην Λιθουανία με 21,4% και στην Εσθονία με το ίδιο ποσοστό.

Αντίθετα τον χαμηλότερο έχει η Ισπανία με 6,6%, η Γαλλία με 71,% και η Μάλτα με 7,2%.
 

«Ακόμη πιο κάτω, στο 9%, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα το Νοέμβριο, πρώτο μήνα εφαρμογής του καλαθιού του νοικοκυριού, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat. Είμαστε σταθερά μία μονάδα κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης (10%), έχουμε τον 6ο χαμηλότερο πληθωρισμό» έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter o Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top