Τιμές τροφίμων: «Τρέχει» ο πληθωρισμός – Συνεχείς οι αυξήσεις 

Ανατιμήσεις χωρίς τέλος σε βασικά είδη διατροφής 

Επιμένουν οι ανατιμήσεις σε βασικά είδη διατροφής, παρά τη συγκράτηση των τιμών στα περισσότερα είδη που περιλαμβάνονται στο «καλάθι του νοικοκυριού». Αυγά και αλλαντικά τραβάνε τον ανήφορο, ενώ τα γλυκά μοιάζουν με... απαγορευμένο καρπό για πολλά νοικοκυριά. Στο οικονομικό επιτελείο σχεδιάζουν τις γραμμές άμυνας, βάζοντας, πλέον, ως προτεραιότητα τις αυξήσεις στα βασικά είδη διατροφής... 

Στα ύψη η τιμή του κρέατος – Κίνδυνοι ελλείψεων λόγω Χριστουγέννων

«Αναγκαζόμαστε να κάνουμε τον γύρο των σούπερ μάρκετ για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Είναι δύσκολα τα πράγματα» δηλώνουν οι πολίτες στην κάμερα του Star. 

Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα, που «τρέχει» με σχεδόν 15%, γονατίζει τα νοικοκυριά, ειδικά εκείνα που μετράνε κάθε ευρώ.  

Ανατιμήσεις χωρίς τέλος σε βασικά είδη διατροφής 

Οι καταναλωτές παρατηρούν μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των αυγών, στη γαλοπούλα και το παριζάκι όταν οι εταιρείες που επιλέγουν τίθενται εκτός καλαθιού. 

Επιταγή ακρίβειας: Πληρώνεται έως τις 20 Δεκεμβρίου – Ποιοι θα την πάρουν

Τα αυγά «τσίμπησαν» τις τελευταίες μέρες. Η εξάδα φτάνει μέχρι και τα 3,78 ευρώ. Μια εβδομάδα πριν ήταν κοντά στα 3,70 ευρώ. Αυξήσεις και σε σοκολάτες, αναψυκτικά, αλλαντικά.

«Πακέτο»  500 εκατ. ευρώ κόντρα στις αυξήσεις- «ασπίδα» για τους ευάλωτους

Στο υπουργείο Οικονομικών επικρατεί προβληματισμός, αφού όσοι έχουν χαμηλά εισοδήματα δαπανούν το 35% μόνο για τρόφιμα, κάτι που σημαίνει ότι όσο δεν ανακόπτονται τα κύματα των ανατιμήσεων, το βιοτικό επίπεδο των πιο ευάλωτων θα επιδεινώνεται... 
Οι άνθρωποι ότι είναι να πάρουν θα το πάρουν είτε έχουν λίγα είτε πολλά ότι είναι να πάρουν θα το πάρουν ότι είναι να καταναλώσουν θα καταναλώσουν. 

Νέα μέτρα στήριξης από τον κουμπαρά του αποθεματικού του προϋπολογισμού  

Από τον «κουμπαρά» που έχει προβλεφθεί στον Προϋπολογισμό του 2023, υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ θα περισσέψουν από τη μάχη για το ενεργειακό κόστος. Το πακέτο αυτό προορίζεται για μέτρα στήριξης απέναντι στις αυξήσεις των τροφίμων. 

 «Πράσινο» φως από την Κομισιόν – πτωτική η πορεία του χρέους

Στα καλά νέα, η πρώτη Έκθεση μετά την ενισχυμένη εποπτεία, ανάβει «πράσινο φως» στην εκταμίευση 767 εκ ευρώ, που μας χρωστάνε από το 2019, ενώ από την κατάργηση της προσαύξησης επιτοκίων του 2ου Μνημονίου, γλιτώνουμε 5,2 δισ. ευρώ ως το 2049. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι Βρυξέλλες αναγνωρίζουν πως το χρέος παραμένει σε καθοδική τροχιά, πέφτοντας 47 μονάδες, κάτι που ανέδειξε με ανάρτηση του και ο Πρωθυπουργός


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top