Επιταγή ακρίβειας: Πληρώνεται έως τις 20 Δεκεμβρίου – Ποιοι θα την πάρουν

Ποιοι θα πάρουν «διπλή» επιταγή

Συνολικά, την επιταγή ακρίβειας θα λάβουν 2,3 εκατομμύρια δικαιούχοι, συμπεριλαμβανομένων των δικαιούχων επιδόματος παιδιού και ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος / Βίντεο από κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star 16/11/2022

Μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου θα λάβουν την επιταγή ακρίβειας των 250 ευρώ πάνω από 1,2 εκατομμύρια χαμηλοσυνταξιούχοι, άτομα με αναπηρία, ευάλωτοι πολίτες και οικογένειες.

Συνολικά, την επιταγή ακρίβειας θα λάβουν 2,3 εκατομμύρια δικαιούχοι, συμπεριλαμβανομένων των δικαιούχων επιδόματος παιδιού και ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Επιταγή ακρίβειας: Δημοσιεύτηκε η απόφαση - Πότε θα πληρωθείτε

Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση δικαιούνται όσοι κατά το μήνα Νοέμβριο 2022 λαμβάνουν:

•    οριστική ή προσωρινή κύρια σύνταξη ή προκαταβολή κύριας σύνταξης, λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου,

•    προσυνταξιοδοτική παροχή,

•    αναπηρικά επιδόματα που καταβάλλονται από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ),

•    συνταξιοδοτικές παροχές της παρ. 3 του άρθρου 4 του ν. 4387/2016 (Α΄ 85).

Την επιταγή ακρίβειας θα λάβουν 2,3 εκατομμύρια δικαιούχοι, συμπεριλαμβανομένων των δικαιούχων επιδόματος παιδιού και ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος / Pexels

Επιταγή ακρίβειας 250 ευρώ: Ποιοι θα πάρουν «διπλή» επιταγή

Κάποια νοικοκυριά είναι διπλά ωφελημένα, καθώς και οι δύο σύζυγοι είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης. Εκεί, το έκτακτο επίδομα 250 ευρώ θα καταβάλλεται διπλό, δηλαδή θα δοθούν 500 ευρώ στο νοικοκυριό.

 

Kατατέθηκε στη Βουλή το ασφαλιστικό - Έως 31/12 η απόφαση για συντάξεις

Διπλή «δόση» θα λάβουν και οι 225.000 δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ενώ μιάμιση δόση θα δουν στον λογαριασμό τους 735.000 δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού.

Επιταγή ακρίβειας: Τα εισοδηματικά κριτήρια και περιουσιακά κριτήρια

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση χορηγείται, εφόσον συντρέχουν σωρευτικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

•    Το ετήσιο ατομικό φορολογητέο, πραγματικό ή τεκμαρτό, εισόδημα για το φορολογικό έτος 2021 δεν πρέπει να υπερβαίνει τι 9.600 ευρώ

«Εξοικονομώ-Ανακαινίζω» και «Σπίτι μου»: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

•    Το ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο, πραγματικό ή τεκμαρτό, εισόδημα για το φορολογικό έτος 2021 δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 16.800 ευρώ

To σχέδιο για τον νέο ΕΝΦΙΑ: Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερα το 2019

•    Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, όπως αυτή προσδιορίστηκε για τον υπολογισμό του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) και προκύπτει από την πράξη διοικητικού προσδιορισμού Εν.Φ.Ι.Α. του έτους 2022, του υπόχρεου, του/της συζύγου ή μέρους συμφώνου συμβίωσης και των εξαρτώμενων, κατά τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 4172/2013, Α ́ 167), τέκνων που αναγράφονται στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2021, να μην υπερβαίνει το ποσό των τριακοσίων χιλιάδων (300.000,00) ευρώ.

•    Οι δικαιούχοι θα πρέπει να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται στο μητρώο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και να έχουν υποβάλει, μέχρι την έναρξη ισχύος του νομοσχεδίου, δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2021 ως φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top