Στα ύψη η τιμή του κρέατος – Κίνδυνοι ελλείψεων λόγω Χριστουγέννων

Κρεοπώλες: Έρχονται δύσκολες ημέρες για τους καταναλωτές  

Νέες αυξήσεις έρχονται στην τιμή του κρέατος ενόψει Χριστουγέννων (Video Star)  

Για δύσκολα Χριστούγεννα προετοιμάζουν τους καταναλωτές, οι κρεοπώλες. Είναι ορατός ο κίνδυνος, όχι μόνο νέων αυξήσεων στην τιμή του κρέατος, αλλά ενδεχομένως και ελλείψεων, καθώς το κόστος παραγωγής που έχει αυξηθεί υπέρμετρα, βάζει «λουκέτο» σε πολλές κτηνοτροφικές μονάδες.

Στο κρεοπωλεία της γειτονιάς, οι  υψηλές τιμές στο κρέας, σε κάθε είδος, αποτελούν μόνιμο  θέμα συζήτησης και φυσικά αιτία παραπόνων από τους καταναλωτές. 

«Ακριβό μου...σουβλάκι»: «Ψήνονται» και νέες αυξήσεις 

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ντόπιο μοσχαράκι γάλακτος, του οποίου φέτος η χονδρική τιμή πλησιάζει τα 7 ευρώ, ενώ στις αρχές του χρόνου ήταν 5,60 ευρώ. 

Το κόστος παραγωγής βάζει «λουκέτο» σε κτηνοτροφικές μονάδες

Την ίδια στιγμή κτηνοτροφικές μονάδες σε όλη τη χώρα απειλούνται με λουκέτο, λόγω του αυξημένου λειτουργικού κόστους και προφανώς η παραγωγή είναι μειωμένη.

Δύο στους τρεις μείωσαν την κατανάλωση τροφίμων λόγω ακρίβειας! 

Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας τα κτηνοτροφικά φάρμακα μέσα σε ένα χρόνο έχουν αυξηθεί κοντά στο 6%, οι ζωοτροφές 27% ενώ το ενεργειακό κόστος κοντά στο 32%.

«Μετά τα Χριστούγεννα θα έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, αν δεν γίνει κάτι,  αν δεν υπάρξει λύση, το λειτουργικό κόστος είναι δυσβάσταχτο» δηλώνει στο Star η  Μάγδα Κοντογιάννη, γενική γραμματέας της Κτηνοτροφικής Ένωσης Αττικής. 

Κρεοπώλες: έρχονται δύσκολες ημέρες για τους καταναλωτές

Οι καταναλωτές έχουν να αντιμετωπίσουν καθημερινά έναn «Γολγοθά» στα κρεοπωλεία.  

Το χοιρινό σνίτσελ για παράδειγμα πωλείται ακριβότερα τουλάχιστον 1 με 2 ευρώ  σε σχέση με πέρυσι, 1,5 ευρώ πάνω πωλείται και ο μοσχαρίσιος κιμάς, και περίπου 2,5 ευρώ ακριβότερο είναι το ντόπιο μοσχάρι (το «ποντίκι»). 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top