«Ακριβό μου...σουβλάκι»: «Ψήνονται» και νέες αυξήσεις 

Συνεχίζεται η άνοδος τιμής του πιο δημοφιλούς εδέσματος στην Ελλάδα 

Νέα αύξηση στην τιμή στο σουβλάκι από τις μεγάλες αυξήσεις στην τιμή του κρέατος (Video Star)  

Θέμα χρόνου είναι μια νέα αύξηση στο σουβλάκι, το πιο δημοφιλές έδεσμα των Ελλήνων.

Οι τιμές στο χοιρινό και το κοτόπουλο έχουν αυξηθεί πάνω από 30%, πίτες και ψωμί «φουσκώνουν» μήνα με το μήνα, ενώ το κόστος του ρεύματος «καίει» τους επαγγελματίες, αλλά και τους καταναλωτές, που «κόβουν» από όπου μπορούν,  όπως δείχνει η έρευνα του Γιώργου Σαραντάκου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.   

Ακρίβεια: Τιμή... γκουρμέ πιάτου το σουβλάκι - κοντεύει τα 4 ευρώ!

Φοιτητές στο Πανεπιστήμιο ο Παύλος,ο Πάνος και ο Γιώργος, δηλώνουν ότι το σουβλάκι είναι το αγαπημένο τους έδεσμα, αλλά δυστυχώς όχι μόνο δε θα δουν μείωση στη τιμή αλλά «ψήνονται» και νέες αυξήσεις.

Ακρίβεια: Πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης   

«Πουλάμε 3,20 ευρώ και είμαστε χαμηλά εδώ στην περιοχή. Πιο πάνω πρέπει να πουλάμε, δε βγαίνουν τα νούμερα» τονίζει ο ιδιοκτήτης ψητοπωλείου στη Νίκαια, Σταύρος Οικονόμου, 

«Πέταξαν» οι τιμές σε κρέας και πίτες 

Λόγω της ακρίβειας, μειωμένη είναι η κίνηση στα ψητοπωλεία, που έχει πέσει τουλάχιστον 30% με 40%, ενώ οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες είναι τεράστιες μέσα σε διάστημα λιγότερο του ενός χρόνου ...

Στα 4,30 ευρώ «πέταξε»  η πίτα με γύρο σε ψητοπωλεία της Θεσσαλονίκης!  

«Ο γύρος έχει πάρει μια αύξηση 45% μέσα σε ένα χρόνο περίπου, αγοράζαμε 3,30 ευρώ και τώρα έχουμε φτάσει να αγοράζουμε 5,20 ευρώ το κιλό» δηλώνει ο ιδιοκτήτης ψητοπωλείου Πέτρος Αργύρης.       

Και δεν είναι μόνο η βασική πρώτη ύλη, δηλαδή το κρέας, που έχει τραβήξει τον ανήφορο. Οι πίτες έχουν αυξηθεί τουλάχιστον 20% σε τρεις μηνες. 

«Πετάει» το κοτόπουλο - Στα ύψη μοσχάρι - χοιρινό!

Οι ανατιμήσεις δε σταματάνε στην πόρτα των ψητοπωλείων. Οι νοικοκυρές βρίσκονται σε αδιέξοδό, όπως δήλωσε η κυρία Εύη Νάτσιου που πήγε για ψώνια στο κρεοπωλείο της γειτονιάς της.

Ειδικά στα κρέατα οι τιμές τραβούν την ανηφόρα. Σε διάστημα τριών μηνών οι αυξήσεις φτάνουν και το 30%. 

Τιμές στο κρέας: αυτοψία Star

Οι τιμές στο κρέας στην αυτοψία για το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star 

«Η σπάλα από χοιρινό έχει πλέον 12 ευρώ, με πολύ χαμηλό ποσοστό κέρδους και πέρυσι τέτοια εποχή είχε 9 ευρώ. Το μοσχάρι, το ποντίκι, φτάνει τα 6,50 ευρώ από 4,50 ευρώ πέρυσι, ενώ το κοτόπουλο στα 4 ευρώ θα το βρείτε φέτος από 2,5 ευρώ» αναφέρει για τη σύγκριση των τιμών πέρυσι και φέτος, ο ιδιοκτήτης κρεοπωλείου Παναγιώτης Μέλλος.   

Αντίδοτο στις ανατιμήσεις το «φρένο» στην κατανάλωση

Στον ορίζοντα δε φαίνεται φως στο τούνελ. Οι ίδιοι οι επιχειρηματίες είναι απαισιόδοξοι. 

«Όσο το ενεργειακό και τα μεταφορικά είναι ψηλά, μην περιμένετε να πέσουν οι τιμές.  Εμείς έχουμε συμπιέσει το κέρδος μας, αλλά δεν είμαστε μόνο εμείς η εφοδιαστική αλυσίδα» επισημαίνει στο ρεπορτάζ του Star o Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρεοπωλών Σάββας Κεσσίδης. 

Ακρίβεια: Ακρίβυνε και η πίτσα – Πού είναι η φθηνότερη και πού η ακριβότερη

Το αποτέλεσμα είναι, όπως δηλώνει ο Βασίλης Σιώκος: «Έχουμε περιορίσει τις ποσότητες και φυσικά τις επισκέψεις στα κρεοπωλεία, τα σούπερ μάρκετ, παντού»… 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top