Τιμές ρεύματος: Τις «φρενάρουν» οι κρατικές επιδοτήσεις 

Νέο ραντεβού των Υπουργών Ενέργειας ΕΕ - Πάλι δε συμφώνησαν για το πλαφόν  

Τιμές ρεύματος και κρατικές επιδοτήσεις (Video Star)   

Νέο ραντεβού στις 24 Νοεμβρίου έδωσαν οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Ενέργειας, καθώς δεν κατέληξαν σε αποφάσεις για το φυσικό αέριο. Το παρήγορο είναι ότι η τιμή του κινείται κάτω από τα 100 ευρώ, συμπαρασύροντας και την τιμή του ρεύματος. Επαγγελματίες και νοικοκυριά διαμαρτύρονται, πάντως, για τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς, επισημαίνοντας ότι χωρίς τις κρατικές επιδοτήσεις, θα είχαν «γονατίσει». 

Ρεύμα: 39% χαμηλότερα τα τιμολόγια Νοεμβρίου που ανακοίνωσαν οι πάροχοι 

Σε ένα μικρό συνοικιακό φούρνο, ο ιδιοκτήτης πλήρωνε λογαριασμό 800 ευρώ για το ρεύμα και του ήρθε λογαριασμός 2.800 ευρώ. Αν δεν ήταν οι επιδοτήσεις, θα είχε κλείσει, δηλώνει στην κάμερα του Star.     

Yποχωρεί η τιμή του ρεύματος αλλά συνεχίζει να «καίει»  

Η μέση χονδρική τιμή του ρεύματος τον Οκτώβριο έχει υποχωρήσει στα 251 ευρώ, από τα 416 ευρώ το Σεπτέμβριο. Ακόμα κι έτσι, παραμένει υψηλότερη από τον περσινό Οκτώβριο (198 ευρώ), ενώ η διαφορά από τον Οκτώβριο του 2020 είναι χαώδης (47 ευρώ) 

εξέλιξη της χονδρικής τιμής του ρεύματος

εξέλιξη της χονδρικής τιμής του ρεύματος (πηγή: κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star) 

Πλαφόν στην τιμή του ρεύματος σχεδιάζει η Ευρώπη

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΔΝΤ η Ελλάδα έχει μια από τις μεγαλύτερες επιβαρύνσεις λόγω του ενεργειακού, ενώ το κόστος διαβίωσης των νοικοκυριών έχει ανέβει περίπου 10%... 

Κ. Μητσοτάκης: Θα στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία - έμφαση στους ευάλωτους

«Θα υπάρξει και η παρέμβαση στο τέλος του έτους με το έκτακτο επίδομα των 250 ευρώ, το οποίο θα δοθεί αυτή τη φορά με πιο διευρυμένα κριτήρια σε σχέση με το παρελθόν» διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Μητσοτάκης: Θα κρατήσουμε το ενεργειακό κόστος σε αποδεκτό επίπεδο

Υπουργοί Ενέργειας ΕΕ: Ραντεβού το Νοέμβριο – «Αγκάθι» τα πλαφόν στο αέριο 

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Ενέργειας συναντήθηκαν εκ νέου σήμερα και… «ένιωσαν το κρύο στο... πετσί τους» από πρώτο χέρι. 

Λέει ότι βρίσκεται στο τραπέζι νέος μηχανισμός υπολογισμού της τιμής του ρεύματος κι ότι σκοντάφτει το πλαφόν στο αέριο για την ηλεκτροπαραγωγή καθώς δεν υπάρχει απάντηση ακόμα στο ποιός θα επωμιστεί το κόστος αλλά και στο πώς θα αποφευχθεί η εξαγωγή του φτηνού ρεύματος σε χώρες εκτός ΕΕ, όπως η Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top