Μητσοτάκης: Θα κρατήσουμε το ενεργειακό κόστος σε αποδεκτό επίπεδο

Συναντήθηκε με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο πρωθυπουργός

«Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως θα συνεχίσει να στηρίζει καταναλωτές, νοικοκυριά και επιχειρήσεις ώστε το ενεργειακό κόστος να παραμένει σε επίπεδο αποδεκτό», διαμήνυσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την έναρξη της τακτικής συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά πως υπάρχουν συμπολίτες μας που τα βγάζουν πέρα πολύ δύσκολα και όπως επανέλαβε η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί στο πλαίσιο των δημοσιονομικών αντοχών, ώστε να στηρίξει την κοινωνία με έμφαση στους πιο αδύναμους.

Με την απογραφή του 2021 οι εκλογές – Τι σημαίνει αυτό για τις έδρες

Το μήνυμα είναι ότι το μέρισμα ανάπτυξης μοιράζεται δίκαια με βάση τους στόχους που έχουμε θέσει, δεν μπορούμε να αποκλίνουμε από τους στόχους, στους οποίους έχουμε δεσμευτεί σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Σημαντική πτώση στις τιμές ρεύματος και φυσικού αερίου

Αναφερόμενος στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Βρυξελλών, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι πετύχαμε μία σημαντική συμφωνία για τη λήψη πιο δραστικών αποφάσεων για τη μείωση των διεθνών τιμών της ενέργειας και του φυσικού αερίου και επέμεινε ότι μόνο και μόνο η απειλή για δραστικότερες παρεμβάσεις ελήφθη υπόψη από τις αγορές και αυτό είχε θετική αντανάκλαση σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα για το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας

«Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως θα συνεχίσει να στηρίζει καταναλωτές, νοικοκυριά και επιχειρήσεις», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου / Eurokinissi - Μιχάλης Καραγιάννης

«Εύχομαι οι ευρωπαίοι ηγέτες να μπορέσουν να βρουν λύσεις και πέραν των επιμέρους συμφερόντων να σκεφτούν το συλλογικό καλό, είναι σημαντικό για τις ευρωπαϊκές οικονομίες αλλά και για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες» δήλωσε η κα Σακελλαροπούλου, αναφερόμενη στη συμφωνία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Έγιναν 40.000 δωρεάν μαστογραφίες χάρη στο πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»

«Η πρόληψη σώζει ζωές και χάρη στο πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά έχουν σταλεί πάνω από 1 εκατ. sms για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε γυναίκες ηλικίας από 50 έως 69 ετών», τόνισε, εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης. ανήμερα της θλιβερής επετείου του θανάτου της Φώφης Γεννηματά, αλλά και της παγκόσμιας ημέρας πρόληψης κατά του καρκίνου του Μαστού.

Φώφη Γεννηματά: Ο σύζυγός και τα παιδιά της σε μία συγκινητική εξομολόγηση

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι 40.000 γυναίκες έχουν ήδη κάνει χρήση αυτής της δωρεάν παροχής και σε πάνω από 2.000 έχουν εντοπιστεί κακοήθειες.

«Πρέπει να ενθαρρύνουμε όλες τις γυναίκες άνω των 50 να κάνουν χρήση αυτών των δωρεάν εξετάσεων» είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Το βασικό μήνυμα είναι η πρόληψη, η αξιοποίηση όλων των προγραμμάτων και των ευκαιριών προκειμένου να καταπολεμηθεί ο καρκίνος του μαστού», σημείωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία αναφέρθηκε στην πρωινή της συνάντηση με έξι γυναίκες που νοσούν από τον καρκίνο του Μαστού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top