Φώφη Γεννηματά: Ο σύζυγός και τα παιδιά της σε μία συγκινητική εξομολόγηση

«Μας λείπει η αγκαλιά της» - Ένας χρόνος πέρασε από τον θάνατό της

«Δεν ήταν η μητέρα μας, είναι η μητέρα μας. Δεν έχει αόριστο αυτή η σχέση», τονίζουν τα τρία παιδιά της Φώφης Γεννηματά, σε μία συγκινητική εξομολόγηση της οικογένειάς της, έναν χρόνο μετά τον θάνατό της / Βίντεο: «Mega Καλημέρα»

«Για εμάς είναι η μητέρα μας, δεν έχει αόριστο αυτή η σχέση», τονίζουν τα τρία παιδιά της Φώφης Γεννηματά, σε μια συγκινητική εξομολόγηση του συζύγου της και των παιδιών της έναν χρόνο μετά το θάνατο της πρώην προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

Η Φώφη λείπει σε όλους μας, ήταν ένας πολύ δύσκολος χρόνος, προσπαθούμε να το διαχειριστούμε. Δεν πιστεύω ότι ο χρόνος είναι γιατρός, μαθαίνεις να το διαχειρίζεσαι καλύτερα άλλα η πληγή πάντα υπάρχει», είπε με πόνος ψυχής ο Ανδρέας Τσούνης, μιλώντας στο Mega.

Συγκίνηση στο ετήσιο μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά

«Η Φώφη είχε πολλαπλούς ρόλους και τα κατάφερνε τέλεια, ήταν ο συνδετικός κρίκος. Είχαμε πολύ δεμένη σχέση, ο ένας έδινε δύναμη στον άλλον. Στις τελευταίες της στιγμές πιο πολύ κουράγιο μας έδινε η Φώφη πάρα εμείς, πίστευε ότι θα τα καταφέρει. Υπήρχαν στιγμές στεναχώριας γενικότερα, ένιωθε ότι την αδικούσαν, άλλα ήταν μαχήτρια, είχε φοβερή ψυχική δύναμη», πρόσθεσε.

Πώς γνωρίστηκαν με τη Φώφη Γεννηματά

Περιγράφοντας το πώς γνωρίστηκαν, ο κ. Τσούνης είπε: «Με τη Φώφη είχαμε γνωριστεί σε ένα μπαρ, της είπα “σας έχω ψηφίσει” κι έφυγα. Πήρα το θάρρος και ξαναπήγα, αλλάξαμε τηλεφωνά και ήρθαμε πιο κοντά».

Ο σύζυγος της Φώφης Γεννηματά, Ανδρέας Τσούνης, και τα τρία παιδιά της στο ετήσιο μνημόσυνο της πρώην προέδρου του ΚΙΝΑΛ / Eurokinissi - Γιάννης Παναγόπουλος

«Το 2008 ήρθε ο καρκίνος, δεν ξέραμε και τη βαρύτητα της κατάστασης, πήγε πολύ καλά, γιατί είχε τη δύναμη και τη θέληση να το νικήσει. Η Φώφη μου έλεγε “μην φοβάσαι τίποτα, όσο νικάω τον καρκίνο, δεν φοβάμαι τίποτα”. Μέχρι την τελευταία ήμερα η Φώφη πίστευε ότι θα τα καταφέρει. Μου το έλεγε μέχρι την τελευταία ήμερα. Αυτή ήταν η Φώφη», σημείωσε.

Ανδρέας Τσούνης: «Μου λείπει η Φώφη»

«Για εμάς είναι η μητέρα μας, δεν έχει αόριστο αυτή η σχέση»

«Αυτός ο χρόνος έχει πολλές ελλείψεις, λείπει η περηφάνια που έχει η μάνα, που σε κοιτάει και σε καμαρώνει. Θυμάμαι, μου είχε στείλει ένα γράμμα ένα Πάσχα, που δεν είχα γυρίσει λόγω εξεταστικής. Στο τέλος έγραφε να θυμάμαι πάντα να κοιτάω μακριά και να βάζω στόχους. Επέμενε πολύ να αποκτήσει παιδιά, το πίστεψε πολύ και τα κατάφερε η μητέρα μου. Για εμάς δεν ήταν η μητέρα μας, είναι η μητέρα μας. Δεν έχει αόριστο αυτή η σχέση» είπε η μία κόρης της Φώφης Γεννηματά, η Αιμιλία Γεννηματά - Ντέκα.

Η Φώφη Γεννηματά με την κόρη της Αιμιλία / facebook - Fofi Gennimata

Η Φώφη Γεννηματά με την κόρη της Αιμιλία / Facebook - Fofi Gennimata

Συγκινεί ο σύζυγος της Φώφης Γεννηματά: «Θα πενθώ πάντα, μ’ ακούς;»

«Αυτός ο χρόνος χωρίς τη μητέρα μου ήταν πολύ δύσκολος, ψάχνεις να βρεις κουράγιο. Η μαμά μας έμαθε να έχουμε το κεφάλι ψηλά και να είμαστε δυνατοί. Η αγκαλιά της μαμάς μου λείπει, ήμουν πάντα στην αγκαλιά της από πολύ μικρή. Με θυμάμαι πάντα κοντά της. Η μητέρα μου ήταν πολύ τρυφερή, πολύ γλυκιά. Μας στήριζε, μας έδινε συμβουλές και την είχα πρότυπο γυναίκας και μητέρας. Είχα καταλάβει ποια είναι η μαμά μου και τη θαύμαζα πάρα πολύ», δήλωσε συγκινημένη η Κατερίνα Τσούνη.

Τα τρία παιδιά της Φώφης Γεννηματά είχαν συγκλονίσει με τον επικήδειο, που εκφώνησαν, στην κηδεία της μητέρας τους (από αριστέρα: Γιώργος Γεννηματάς, Κατερίνα Τσούνη και Αιμιλία Γεννηματά - Ντέκα) / Eurokinissi - Τατιάνα Μπόλαρη

Τα τρία παιδιά της Φώφης Γεννηματά είχαν συγκλονίσει με τον επικήδειο, που εκφώνησαν, στην κηδεία της μητέρας τους (από αριστέρα: Γιώργος Γεννηματάς, Κατερίνα Τσούνη και Αιμιλία Γεννηματά - Ντέκα) / Eurokinissi - Τατιάνα Μπόλαρη

«Όπως σε όλα τα σπίτια, έτσι κι εμείς, ο γιος με τη μητέρα, είχαμε δεμένη σχέση, με λάτρευε. Είχε αρκετό πείσμα και μας το έχει μεταφέρει και εμάς. Ο ένας χρόνος που λείπει από κοντά μας είναι μία περιπέτεια που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Κατάφερε μας έζησε και την ζήσαμε, μας έμαθε ακόμη και πώς να αντιμετωπίσουμε το πένθος, μας δίδαξε. Ένα μήνα πριν φύγει από τη ζωή, ήρθε να δούμε μία ταινία μαζί. Το συνηθίζαμε, λόγω δουλειάς έμενε ξύπνια μέχρι αργά. Μου δίδαξε πως πρέπει να αντιμετωπίσω μία τόσο οδυνηρή κατάσταση. Η μητέρα μου είπε ότι πρέπει να θυμάμαι ότι η ζωή είναι όμορφη και να τη ζω, σαν να με προετοίμαζε. Δεν πιστεύω, όμως, ότι ήξερε. Πίστευε μέχρι τελευταία στιγμή ότι θα καταφέρει. Αν κάτι μου άφησε, πραγματικά σπουδαίο, ήταν ένα χαμόγελο τόσο δυνατό, που το κρατάς στη ζωή σου σαν φυλαχτό. Και όποτε τη θυμάμαι, χαμογελάω και εγώ. Σαν να τη βλέπω μπροστά μου» εξομολογείται ο γιος της, Γιώργος Γεννηματάς, λέγοντας πως αυτό που θυμάται περισσότερο από τη μητέρα του ήταν «το σ’ αγαπώ που σου λέει η μάνα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top