Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα για το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας

Θα συναντηθούν με Σακελλαροπούλου - Θα μεταβούν και στην Ακρόπολη

Το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας

Επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας θα πραγματοποιήσουν οι ΑΑ.ΜΜ. ο Βασιλιάς της Ολλανδίας Willem-Alexander και η Βασίλισσα Maxima θα πραγματοποιήσουν επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας από τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου έως την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022. 

Το βασιλικό ζεύγος θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία θα τους παραθέσει επίσημο δείπνο, ενώ θα επισκεφτούν και την Ακρόπολη.

«Όταν κατέβηκα στα καταφύγια του Κιέβου»: Το άρθρο του Νίκου Δένδια

Το βασιλικό ζεύγος θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία θα τους παραθέσει επίσημο δείπνο, ενώ θα επισκεφτούν και την Ακρόπολη / AP - Peter Dejong

Το πρόγραμμα επίσκεψης του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας στην Αθήνα

Τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στις 09.25 ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα της Ολλανδίας θα πραγματοποιήσουν κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ στις 09.35 θα γίνουν δεκτοί στο Προεδρικό Μέγαρο από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το πρόγραμμα της Δευτέρας περιλαμβάνει επίσης συνάντηση με τους Συνηγόρους του Πολίτη των δύο χωρών στο Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών, επίσκεψη στην Ακρόπολη, ενώ ολοκληρώνεται με το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Τρίτη 1 Νοεμβρίου ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα της Ολλανδίας θα παραστούν σε εκδήλωση στον Πύργο Βιβλίων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με θέμα την έμφυλη βία και στην συνέχεια στον 14ο Pitching Διαγωνισμό «The Squeeze», την καθιερωμένη γιορτή καινοτομίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας, που αποτελεί πρωτοβουλία του Orange Grove και της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα – με την ολοκλήρωση της παρουσίας του στον χώρο του ΚΠΙΣΝ ο Βασιλιάς της Ολλανδίας αναμένεται να προβεί σε σύντομη δήλωση προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Εν συνεχεία το βασιλικό ζεύγος θα μεταβεί στην Ογκολογική Μονάδα «Ελπίδα» του Νοσοκομείου Παίδων και μετά θα επισκεφθεί σχολικό κτίριο και τα κέντρα φιλοξενίας «Νήσος» και «Δάφνη». Η δεύτερη ημέρα της επίσκεψής τους ολοκληρώνεται με καλλιτεχνική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής.

Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα της Ολλανδίας θα μεταβούν στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να παραστούν σε διάσκεψη οικονομικού περιεχομένου στον χώρο πολιτισμού Labattoir, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθούν το ιστορικό κέντρο της πόλης και θα μεταβούν στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την εκδήλωση «Entrepreneurial University project».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top